Yavaş: Ankara’da bir mobil uygulama yapıyoruz, 2 milyona yakın indirme bekliyoruz

Yavaş: Ankara’da bir mobil uygulama yapıyoruz, 2 milyona yakın indirme bekliyoruz
27 Kasım 2019 14:02

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kente özel geliştirilen mobil uygulamanın en az 2 milyon kişi tarafından indirilmesini beklediklerini söyledi.

 

 

Ankaralı vatandaşların şehirdeki sorunları bildirmesi üzerine kısa sürede çözüm üretecekleri bir mobil uygulama yaptıklarından bahseden Yavaş şöyle konuştu:

 

 

“Bir mobil uygulama yapıyoruz Ankara’da. En az 2 milyona yakın indirme bekliyoruz. Türkiye’nin her yerinden belki. İşte bu mobil uygulama üzerinden insanlar aklınıza gelen her şeyi yapabilecek. Belki dünyada bir numara olacak. Ama en önemlisi şu, vatandaşın size güvenip inanması, gördüğü bir olumsuzluğu anında bildirmesi. O zaman bizim belediye personel alımı 30 bin, 300 bin olacak. Yani diğer gönüllüler ile. Sorumluluk hisseden herkes gördüğü çukuru, aksaklığı, ne bileyim belediyedeki herhangi bir hizmetin aksamasını bize anında bildirebilecekler. Görüntülü, fotoğraflı, yazılı… Nasıl istiyorlarsa anında bildirecekler. Biz de kurduğumuz bir mekanizma ile bunu yarım saatte, bir saatte çözmeye çalışacağız. Vatandaş önce ciddiye alındığını görecek. Yani ‘ben fedakarlık yapıyorum, belediyenin yapması gereken bir şeyi ben bildiriyorum ama belediye ilgilenmiyor’ demeyecek. Daha sonra sahiplenmeye başlayacak. Bu sefer projeleri sormaya başlayacak çünkü biz halkın parasını harcıyoruz.”