Melih Gökçek'ten, CHP'li Fındıkçı'ya sel tazminatı

Melih Gökçek'ten, CHP'li Fındıkçı'ya sel tazminatı
13 Aralık 2012 00:04

İzmir’deki yağmurdan sonra “Venedik’e değil, İzmir’e gidin” tweeti atarak İzmirlileri kızdıran Melih Gökçek’in, geçen yıl Ankara’daki sel nedeniyle tazminata mahkum olduğu ortaya çıktı.

 

H&H ÖZEL

 

 

Geçen yıl 16 Haziran’da yağan Ankara’daki yağmurun ardından Balgat’taki 70 Gün alt geçidinin suyla dolması sonucu boğulma tehlikesi atlatan Aykut Fındıkçı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye dava açtı. Ankara 11. Sulh Hukuk Mahkemesi de Fındıkçı’yı haklı buldu ve Belediye’yi bin 500 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

 

 

Bizde H&H olarak Aykut Fındıkçı’ya ulaşıp, bu süreçte neler yaşandığını konuştuk.

 

Hiç beklemediği bir anda suların yükseldiğini ve canını zor kurtardığını söyleyen Fındıkçı, ‘Allah kimseye göstermesin, rezillikti. Yüzerek canımı zor kurtardım. Yaşama dendi resmen ama ben yaşadım. Çok kötü dakikalardı, saniyeler geçmek bilmedi’ dedi.

 

 

Kazandığı tazminatla ilgili olarak sevinmediğini belirtirken, “Tazminat önemli değil, insan hayatı önemli. Bu ülkede insan canının kıymeti yok ne yazık ki” dedi.

 

Melih Gökçek’i Allah’a havale ettiğini söyleyen Fındıkçı, sözlerine söyle devam etti: ‘O koskaca Melih Bey, onu devlet seviyor ama bu olaylar bir değil, iki değil. Bu adamı Belediye Başkanı yapanda suç. İnsan bir arar ve ‘Geçmiş olsun’ der. Ama onun yurttaşlarla alakası yok. Biz onlara saygılıyız ve bizler de saygı bekliyoruz’

 

Fındıkçı ayrıca, alacağı tazminatı ise partisi CHP ve Gençlik Kollarına bağışlayabileceğini belirtti.

 

Aykut Fındıkçı, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde CHP Ankara 2. bölge 13. sıradan milletvekili adayıydı.