Yardımlarınız Yanlış Yere Gitmesin!..

Yardımlarınız Yanlış Yere Gitmesin!..
24 Ekim 2011 16:59

Sosyal medyada yardım amacıyla duyurulan bazı hesap numaralarının, kendilerine çıkar elde etmek isteyen bazı gayri resmi dernek ve kurumlara ait olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada yardım amacıyla duyurulan bazı hesap numaralarının, kendilerine çıkar elde etmek isteyen bazı gayri resmi dernek ve kurumlara ait olduğu iddia edildi.

 

Bugün merkezi Van’ın Erciş ilçesi olmak üzere meydana gelen depremde zarar gören ailelere yardım edilmesi için sosyal ortamda pek çok hesap numaraları yayınlanıyor.

 

Ancak paylaşılan bazı hesap ve telefon numaralarının gayri resmi vakıflara ait olduğu ortaya çıktı.

 

Yardımlarınız için Türk Kızılayı ve Başbakanlık Acil Koordinasyon Merkezi tarafından açıklanan hesap numaralarını kullanabilir ve telefonlarından bilgi alabilirsiniz:

 

 YARDIMLAR ÜZERİNDEN KENDİLERİNE ÇIKAR ELDE ETMEK İSTEYEN ŞER ODAKLARI OLABİLİR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu da aynı konuya dikkat çekerek, “Yaşanan bu acı süreçte toplumsal duyarlılığımızı ve kenetlenmemizi sömürmek, yapılacak yardımlar üzerinden kendilerine çıkar elde etmek isteyen şer odakları olabilir. Depremzedelere yapılacak yardımlar hususunda vatandaşlarımızı daha duyarlı ve dikkatli davranmaya davet ediyorum” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kayalıoğlu’nun açıklaması şöyle: “Toplumsal kenetlenmemizin en üst düzeyde olduğu bugünlerde, deprem bölgesinde zor koşullarda olan yurttaşlarımızdan duyarlılığını ve yardımlarını esirgemeyenlere teşekkürü bir borç biliyorum. Yaşanan bu acı süreçte toplumsal duyarlılığımızı ve kenetlenmemizi sömürmek, yapılacak yardımlar üzerinden kendilerine çıkar elde etmek isteyen şer odakları olabilir. Depremzedelere yapılacak yardımlar hususunda vatandaşlarımızı daha duyarlı ve dikkatli davranmaya davet ediyorum. Yardımlar hususunda daha önceki felaket anlarında özverili çalışmaları ile kendilerini ispat eden AKUT ve Türk Kızılay’ı gibi örgütlenmelerin tercih edilmesi şer odaklarının felaket zamanlarından faydalanma amaçlarını etkisizleştirecektir. Nakdi yardımların dışında yapılacak ayni yardımlarla ilgili olarak da; ivedilikle ihtiyaç duyulan malzemelerin dikkate alınması diğer önemli husustur. Bu noktada, ilaç ve tıbbi malzeme, temiz su, çocuk maması ve bezi, ısınma gereçleri vb. gibi malzemelerin öncelikli olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın fedakarca yapacağı yardımların yanı sıra sivil toplum örgütlerimize, büyük holding ve şirketlerimize de görev düşmektedir. Yaşadığımız acı felaketin etkilerinin toplumsal kenetlenmemiz vasıtası ile hafifleyeceği ve ihtiyaç sahiplerine gereken yardımın en kısa sürede yapılacağı umuduyla, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum.”

 

Milliyet