Yangınla mücadele için 360 köye tanker

Yangınla mücadele için 360 köye tanker
11 Eylül 2013 10:20

Denizli’de İl Özel İdaresi tarafından başlatılan ve Türkiye’ye örnek olan ‘Bir damla hayat kurtarır’ projesi kapsamında, orman yangınlarıyla mücadele için 6 yılda 360 köye yangın söndürme tankeri dağıtıldı.

 

 

Projenin sona ermesi nedeniyle düzenlenen törende son olarak da 72 tanker daha köy muhtarlarına teslim edildi. Proje ile 300 orman köyünde, son 6 yıl içerisinde 1133 yangına ilk müdahalede bulunarak büyümeden söndürüldü.

 

İl Özel İdaresi, 6 yıl önce orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, ‘Bir damla hayat kurtarır’ sloganıyla orman köylerine su tankeri dağıtmaya başladı. İtfaiye aracı gibi çalışan su tankerleri, ilk olarak özellikle orman köylerinin muhtarlarına teslim edildi. Buralarda çıkabilecek olası orman yangınlarına ise ilk müdahaleyi su tankerleriyle köylüler yaparak yangını büyümeden söndürdü. Türkiye’ye örnek olan projeyle şimdiye kadar 288 köye su tankeri dağıtımı yapıldı. Projenin sonuna gelinmesi nedeniyle düzenlenen törende de son olarak 72 köye daha su tankeri teslim edildi. 2 milyon 832 bin liraya mal olan projeyle Denizli’deki tüm köyler yangın söndürme tankerine kavuştu.

 

Yangın söndürme su tankeri teslimi için EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda tören yapıldı. Vali Abdülkadir Demir, 2007 yılında Bir damla hayat kurtarır projesinin hayata geçirildiği, köylere yangın söndürmede kullanılmak üzere su tankerleri kazandırılmaya başlandığını belirterek, “6 yılda 300 orman köyünde çıkan 1133 yangına ilk müdahale köylüler tarafından bu tankerlerle yapıldı. Proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye’ye örnek gösterildi” dedi.