Yangın Tüpü Ne Zaman Doldurulur?

Yangın Tüpü Ne Zaman Doldurulur?
6 Eylül 2021 21:14

Yangın durumlarında akla ilk gelen ihtiyaçlardan biri şüphesiz ki yangın tüpleridir. Evde, iş yerlerinde, araçlarda ya da yaşamın olduğu her alanda yangın tüplerinin bulundurulması oldukça önemlidir. Sulu, köpüklü ya da farklı içeriklerin karıştırılarak yangın tüpü dolumu yapılabilir. Kamu ve özel kurumlar başta olmak üzere apartmanlarda, toplu yaşam alanlarında, sinemalarda, ibadet yerlerinde de yangın tüplerinin bulunma zorunluluğu mevcuttur. Yangın tüpü dolumu işlemi Ardan Yangın tarafından son derece güvenilir bir şekilde yapılabilmektedir. Bu işlem sayesinde olası bir yangın durumunda itfaiyenin gelmesini beklemeye gerek kalmadan yangının büyümesini önleyebilir ya da tamamen söndürebilirsiniz.

 

 

Yangın Tüpü Dolumu Fiyatları

Yangın tüpü dolumu öncelikle mutlaka işten anlayan kimseler tarafından yapılmalıdır. Bakımı ve dolum işlemi rastgele ya da yüzeysel olarak yapılacak bir iş değildir. Mutlaka işlem sırasında çok dikkatli davranılmalı ve prosedürlere uygun materyaller kullanılmalıdır. Bu noktada insanların aklına yangın tüpü dolumu fiyatları gelebilir. Yangın tüplerini doldurmanın maliyeti kesinlikle fazla değildir. Ancak fiyatlar hakkında net ve sabit bir tutar vermek yanıltıcı olacaktır. Çünkü yangın tüplerinin boyutuna göre, dolumu için kullanılan maddenin türüne göre fiyatlar farklılık gösterecektir. Ancak yine de Ardan Yangın Sistemleri firmasında fiyatlar asla pahalı değildir. Oldukça makul yangın tüpü dolum fiyatları mevcuttur. Hemen boş halde bulunan yangın tüplerinizi getirerek güvenli ve hesaplı bir şekilde dolum işlemi yaptırabilirsiniz.

Duman Dedektörü

Yangın, yanıcı maddelerin ortamda çeşitli düzeylerde ısı ve ışık yaymasıyla yani kontrolsüz bir şekilde yanmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Yangına zamanında müdahalede bulunulmadığında kapanması zor tahribatların yaşanması muhtemeldir. Duman dedektörü yani yangın ihbar sistemi yangını en erken evrede tespit ederek bilgilendirme yapar. Yangınların büyümeden kontrol altına alınmasında duman dedektörübüyük bir rol oynamaktadır.

Duman dedektörü de en az yangın söndürme tüpü kadar önemli bir ihtiyaçtır. Bakımlarının titizlikle ve düzenle yapılması oldukça önemlidir. Uzun zamandır kontrol ettirmediğiniz bir yangın alarm sisteminiz varsa hemen Ardan Yangın ile iletişime geçerek duman dedektörünüzün doğru çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz.