Yandaş medyadan MİT hakkında bomba iddia!

Yandaş medyadan MİT hakkında bomba iddia!
27 Mayıs 2014 10:47

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan ve Elvan’ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda hayatını Burak Can Karamanoğlu ve son olarak da olaylarla ilgili bir alakası olmayan cemevinde cenazeye katılan Uğur Kurt’un boğazına saplanan kör kurşunla vurulmasıyla gözler yine Okmeydanı’na çevrildi.

 

ALEVİLER MİT’TEN SÜPHELENİYOR!

 

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahatin Özel olayların ardından yaptığı açıklamasında MİT’i işaret etti. Özel Uğur Kurt’un ölümü üzerine şu açıklamayı yaptı:

 

“Yaşamını yitiren Uğur Kurt, bir arkadaşının cenazesine katılmak için cemevinde bulunuyordu. Velev ki, bu kişi terörist. Polisin onu öldürmesi mi gerekiyor? Emniyet’in içinde rahatsızlıklar olduğunu düşünüyorum. Yeni MİT Kanun’un ardından bu kurumun yetkileri iyice arttı. Polisin içindeki bir grubun, kendine eylemci süsü vererek yaptığı provokatif bir eylem olabileceğini düşünüyoruz”

 

Bu cinayetlerin en sonuncusu Uğur Kurt’un ölümü ile de ortaya atılan Alevi- Sünni çatışması çıkarmak isteyen gizli güçlerin oyunu olduğu iddiaları kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Bu iddialar gündemden düşmeden ise “havuz medyası” diye anılan Sabah’ın yaptığı bir haber akıllarda soru işareti bıraktı.

 

SABAH GAZETESİ OKMEYDANI’NDAKİ BU ADAMLARA NASIL ULAŞTI?

 

“Okmeydanı’nın dört belalısı” manşetiyle okurların karşısına çıkan Saban gazetesi, Okmeydanı’nı birbirine katan isimleri sıraladı.

 

Haberin spotunda ise “ANIL, EYÜP, BEKİR, ELİF: İllegal terör örgütünün yüzü fularlı, eli molotoflu bu dörtlüsü hep ilk ateşi yakıyor ve ardından ortalık savaş alanına dönüyor.” ifadeleri yer alırken yüzü fularlı bu dört kişinin fotoğrafları da gazetede yer aldı. Haberde ayrıca bu isimlerin son 1 Mayıs’ta çıkan olaylarda da en aktif görevi üstlendiğini iddia etti.

 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

 

Sabah gazetesi bu 4 ismin fotoğrafına kadar ulaşabiliyorsa 1 Mayıs’tan beri aktif görevde olduğu öne sürülen bu adamlara MİT ya da Emniyet birimleri neden ulaşamıyor? Bu adamlar neden yakalanmıyor? Bu adamlar toplumda çatışma çıkarmak için “birileri” tarafından görevlendirilmiş adamlar mı? Şimdi kamuoyu bu soruların cevabını merak ediyor.

 

RADİKAL SOL ÖRGÜTLERLE ALEVİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR

 

Öte yandan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahatin Özel de bugün Cumhuriyet gazetesine bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

 

“Yaşamını yitiren Uğur Kurt, bir arkadaşının cenazesine katılmak için cemevinde bulunuyordu. Burada yapılmak istenen radikal sol örgütlerle Alevileri karşı karşıya getirmektir. Bizim kendi örgütsel yapımızda yüzümüzü kapatmayız. Ancak olayda bazı kişiler yüzlerini kapatıyorlar. Bunlar, devletten korktuğu için mi yüzleri kapalı? Biz yeri gelir sopa yeriz, yeri gelir gaz yeriz ancak hiç yüzümüzü kapatmayız.”

 

“MOLOTOF ATAN KİŞİLER MİT’TEN ÇIKMIŞTI” İDDİASI

 

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce İstanbul’da otobüse atılan molotof kokteylinde bir liseli kızımız öldüğünde o molotofu atan kişi MİT’ten çıkmıştı ve serbest bırakılmıştı. Burada devlet bahaneyi yaratmak istiyor. Halk arasında ‘Alevi toplumundan biri saldırıyor’ havası yaratmak istiyorlar. Aleviler şu anda süreci böyle algılıyor”

 

ALEVİLER HEDEF SEÇİLDİ!

 

Türkiye’de Alevilerin Gezi Direnişi’nden bu yana hedef seçildiğini ve bu sürecin sonunun “kötü” olduğunun altını çizerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında nefret suçundan dolayı dava açacaklarını da kaydetti.

 

SABAH’IN DEŞİFRE ETTİĞİ BU ADAMLAR GÖZALTINA ALINDI MI?

 

Öte yandan dün Okmeydanı’nda yapılan operasyon sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler henüz açıklanmadığı için Sabah’ın deşifre ettiği bu 4 zanlının yakalanıp yakalanmadığı hala bilinmiyor. Bu isimler dün gözaltına alınmış dahi olsa 1 Mayıs’taki olaylarda aktif rol üstlendiği bilinen bu adamlar için bugüne kadar harekete geçilmemiş olması da cevap bekleyen sorular arasında duruyor.

 

Kaynak: Rota Haber