Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?
1 Nisan 2019 08:43

Uzak doğu ülkeleri arasında yer alan Vietnam, muson ormanları ve el değmemiş doğası ile insanların ilgisini çekmektedir. Ülkemizden de Vietnam’a yönelik gezi talepleri son yıllarda dikkat çekici bir artış göstermiştir. Ülkemize bir hayli uzak olan, Çin ve Tayland gibi ülke sınırlarına yakın konuma sahip Vietnam’a gidebilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gereklidir.

 

 

Vietnam’a gidecek olan vatandaşlar öncelikle Vietnam Vizesi almak zorundadır. Vize almak için çeşitli işlemlerin ve resmi başvuruları yerine getirilmesi gereklidir. Üstelik farklı bir kültürün temsilcisi olan ülkede yaşamın çeşitli zorlukları ile kuralları da bulunduğundan, bazı önlemler alınmalı ve bilinçli bir şekilde geziye başlanmalıdır.

 

Vietnam Vizesi Alma Koşulları

 

Meraklılarına ve gezi planı almak isteyen vatandaşlar için Vietnam Rehberi adlı Türk vize danışmanlık firmasının Vietnam Vizesi 2019 koşulları şu şekilde sıralanabilir. Buna göre;

 

  • Vize başvurunuzun resmi olarak yapılabilmesi için Pasaport ile Vietnam gezisi için rezervasyon yapılmış bilet rezervasyonlarınızın bir kopyasını online başvuru formuna yüklemeniz gerekmektedir,
  • Vize başvurusu esnasında herhangi bir ödeme yapılmaz, bununla birlikte vize mektubunun email ile size ulaşmasının ardından vize mektubunun ücret ödemesi yapılmalıdır,
  • Başvurular çoğunlukla olumlu şekilde sonuçlanmaktadır,
  • Vize başvuruları ortalama olarak 7 (yedi) iş günü içinde olumlu olarak sonuçlanmaktadır,
  • Acil tek girişli vize başvurularında ise 3 (üç) iş günü içinde sonuç alınabilmektedir,
  • Vize onay mektubunun alınmasından sonra işlem bir anlamda büyük oranda tamamlanmış olmaktadır, dolayısıyla geriye sadece ödemeler kısmı ve Vietnam’a varışta vizenizin pasaportunuza işlenmesi kalmaktadır.

 

Evraksız Vietnam Vizesi Almak

 

Vize işlemlerinin ardından dilediğiniz şekilde Vietnam gezisine çıkabilmeniz sağlanmaktadır. Vietnam vizesi nasıl alınır sorusunun cevaplanmasının ardından, ziyaret planı yapanlar tarafından merak edilen bir diğer soru da akıllara gelmektedir.

 

Buna göre evraksız Vietnam vizesi alınabilir mi? Sorusu merak edilmektedir. Herkes vizesiz ya da pasaport ile yurtdışına ziyaret düzenlemeyi hayal etmektedir. Ancak uzun işlemler ve başvuru koşulları birçokları için büyük sorun teşkil etmektedir. Böyle olunca da geziden vazgeçmeye kadar uzayacak şekilde fikir değişimleri yaşanabilmektedir. Bu denli bir kararsızlık yaşamamak için bazı kolaylıklar sağlanabilmektedir.

 

Tur şirketleri ya da aracılık yapan kimi kurumlar aracılığı ile Vietnama vize alınırken, evrak gereksinimi duyulmayabilir. Bunun için aracı kurumlara göndermiş olduğunuz pasaport ile Vietnam’a gidiş bileti rezervasyonu yeterli olabilmektedir. Arada kalan tüm işlemler aracı kurum vasıtası ile büyük bir hızla yerine getirilmektedir. Size kalan ise ücret ödemesi ile beraber tur planlaması yapmak olacaktır.

 

Vietnam’a Vize Almak Zor Mu?

 

Vietnam, tatilcilerin gözdesi haline gelmiş önemli gezi noktalarından bir tanesidir. Uzun soluklu ve eğlenceli bir gezi planı yapan kişiler için, Vietnam gezisi oldukça eğlenceli ve esrarengiz olabilir. Ancak unutmadan belirtilmelidir ki, ülkemizden Vietnam’a yönelik gerçekleştirilecek geziler için Pasaport ile Vize talep edilmektedir. Gerek görülen tüm evrakları hazırladıktan sonra Vietnamda hizmet veren vize acentaları vasıtası ile Vietnam vizesi başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Yapılan başvuru ardından işlemler rutin bir şekilde ilerler. Gezi düzenlemek isteyen konuklar Vietnam vizesi C1 belgesi evrağını da yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 

Vietnam’a Yapılan Gezi Hakkında

 

Vietnam gizemli doğası ve ilginç yerleri ile tatilcilerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Avrupa ve Asya bölgesinden gelen ziyaretçiler için farklı deneyimlerin buluşma noktası olarak karşınıza çıkmaktadır. Ülkemizden Vietnam’a yönelik tur faaliyetleri son yıllarda büyük artış göstermiştir. Özellikle uzak doğu ve Güneydoğu Asya ziyareti düşünenler için ilk durak Vietnam olmaktadır.

 

Detaylı bilgi edinmek için tur tavsiyeleri ve diğer verileri incelemek diğer merak edilenler için faydalı olacaktır.