Vecdi Mert Uzer, 2022 Tekstil Sektörü Hakkında Bilgi Verdi

Vecdi Mert Uzer, 2022 Tekstil Sektörü Hakkında Bilgi Verdi
18 Mart 2022 14:53

Türkeller Tekstil’in Yöneticisi Vecdi Mert Uzer tekstil sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında önemli bilgileri sundu. Global ölçekte değerlendirmelerde bulunurken önemli açıklamalara yer verdi. Yapılan açıklamada dikkat çeken detaylar bulunurken; Tekstil sektöründe maliyet artışları ve gündemin maliyeti ne ölçüde etkilediğinden bahsetti.

 

Özellikle yaşananların başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede hissedildiğini aktarırken: ”Bu kapsamda gereken bütün çalışmaları pür dikkat takip ediyoruz. Paydaşlarımız ve ülkemiz adına yatırımlarımızı arttırıyoruz. Bu durumu en az zararla atlatabilmemiz adına iyileştirme ve geliştirme üzerine adımları atıyoruz.” Şeklinde yorumda bulundu. Tekstil sektörünün ülkemize döviz rezervi konusunda yıllardır katkıları yadsınamaz. Bu sebeple sektörün tekrar eski gücüne kavuşması gerektiği de önemle aktarılmıştır.

 

Pandemi Sonucunda Tekstil Sektöründe Maliyet Artışları

 

Vecdi Mert Uzer pandemi zamanında yaşananların tekstil sektörüne etkisinden de bahsetmiştir. Sektörün devamlı bir süreklilik kazanan ivmesi ülke kaynaklarını geliştirmekte ve dışa bağımlı olmaktan kurtarmaktadır. Ancak pandemi döneminde yaşananlar tıpkı diğer güçlü devletler gibi Türkiye’yi de etkilemiştir. Tekstile yansıyan bu gelişmeler maliyet artışlarına da neden olmuştur. Vecdi Mert Uzer tarafından bu konuda aktarılan açıklama ise: ”Türkiye ihracatta en fazla payı alan önemli sektörler arasında yer almaktadır. Pandemi döneminde yaşananlar sektörü ne kadar etkilemiş olsa da yapılan planlamalar ihracatta geri kalmamamızı sağlamıştır. Ancak maliyet artışları konusunda yapılan planlamalar dünya çapında beklenen sonucu vermemiştir. Fakat bu artışları en kısa sürede kontrol altına almayı hedeflemekteyiz.” yönünde olmuştur.

 

Rusya-Ukrayna Hattında Yaşanan Gelişmeler Maliyetleri Etkiledi

 

Yaşanan bir diğer gelişme ise Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaştır. Bu savaş hattı nedeniyle tekstil sektörü büyük oranda etkilenmiştir. Tekstil ihracatının yapıldığı önemli merkezler arasında yer alan Ukrayna ve Rusya’da savaş nedeniyle ihracatlar durdurulmuştur. Bu durum doğrudan maliyetleri etkilemiştir. Hammadde temini ve lojistik aksamaları nedeniyle hazır giyim ve konfeksiyon faaliyetleri bir süreliğine aksamaya uğramıştır. Ancak Türkeller Tekstil tarafından gelişmelere ışık tutan çözümler de peş peşe gelmiştir. Savaşın sona ermesi ardından maliyetlerin kısa sürede gözle görülür oranda değişeceği ve üretime hız kesmeden devam edileceği vurgulanmıştır.

 

Hedefimiz Yurtdışı

 

Türkeller Tekstil’in Ankara ve Adana başta olmak üzere birçok ilde yatırımları bulunmaktadır. Kısa sürede ulusal ölçekte başarılar elde ederek sektörün lider pozisyonunda yer almayı başarmıştır. Özellikle Vecdi Mert Uzer’in planları doğrultusunda güven veren çalışma prensipleri paydaşlarını ve çalışanlarını memnun etmek üzerinedir. Genç girişimci adayları için de devamlı yapılan çalışmalar gelişmelerin olumlu yönde nihayete ermesini sağlamıştır.

 

Bugün ulusal düzeyde lider klasında tekstil üzerine çalışmalarına devam eden Türkeller Tekstil, uluslararası pazarda gücünü arttırmayı planlamaktadır. Türkiye dövizine en büyük katkıları sağlamak adına da büyük yatırımlara imza atmayı hedeflemektedir. Ülke ekonomisine, paydaşlarına ve çalışanlarına verdiği değerleri misyonu olarak kabul etmektedir. Ve portföyüne katılacak yeni paydaşlarına da öncü nitelikte hizmetler sunmayı hedeflemektedir.

 

r2