Ümit Özdağ’a kaç bakanlık sözü verildi? 3 mü, 5 mi?

Ümit Özdağ’a kaç bakanlık sözü verildi? 3 mü, 5 mi?
1 Eylül 2023 09:29

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın T24 yazarı Cansu Çamlıbel’e verdiği söyleşinin ardından, Özdağ-Kılıçdaroğlu arasında “anlaşmalara” dair açıklamalar devam ediyor. Söyleşide, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptıkları görüşmede, “Üç bakanlık için yazılı mutabakat imzaladıklarını” açıklayan Özdağ, Milli İstihbarat Teşkilatı için de sözlü anlaşmaya vardıklarını söylemişti.  Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun seçim döneminde iki bakanlık için daha “söz” verdiğini açıkladı. Özdağ, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı için de söz verildi. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık” dedi.

 

 

Özdağ, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi Kılıçdaroğlu ile yaptıkları mutabakata dair yeni açıklamalar yaptı. Özdağ, daha önce, “Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” iddiasında bulunmuştu.

Gazeteci Bahar Feyzan’ın YouTube kanalında konuşan Özdağ, İçişleri Bakanlığı’na ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı için de “söz” verildiğini aktardı.
Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında Özdağ ile aralarında özel bir protokol imzaladıklarını kabul etmiş, Özdağ’ın “üç bakanlık ve MİT Başkanlığı” açıklamalarını yalanlamamıştı. CHP lideri, protokolün içeriği hakkında konuşmamayı tercih etmişti.

 

1693519956487-adsiz