Tuzaktaki CHP

Tuzaktaki CHP
5 Nisan 2012 10:32

Milliyet Yazarı Melih aşık, köşesinde, Anamuhalefetin 4+4+4 üzerinden yaptığı eleştirilerin eksik olduğuna dikkat çekti:

Milliyet Yazarı Melih aşık, köşesinde, Anamuhalefetin 4+4+4 üzerinden yaptığı eleştirilerin eksik olduğuna dikkat çekti:

 

“Kemal Kılıçdaroğlu türbana yeşil ışık yaktı… Açtığı kapıdan türban üniversiteyi aştı, ilkokula kadar girdi… Kemal Bey seyirci… Kuran kurslarında yaş haddinin kaldırılmasını, CHP’de kimi milletvekilleri Anayasa Mahkemesi’ne götürmek istediler. Kemal Bey engel oldu.

Bir gazeteci:

- Laiklik tehlikede mi, diye sordu… Kemal Bey “Hayır” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu dinsel istismar sürecinde AKP’yle tam uyum içinde…

Neden? Birileri Kemal Bey’e “CHP ne kaybettiyse dine karşı görünmekten kaybetti” demiş. Kemal Bey anlaşıldığı kadarıyla bu imajı silme çabasında.

Şeriatçılar ve din devleti heveslileri laikliği din düşmanlığı gibi takdim eder. Siz din düşmanı görünmemek için laiklikten kaçarsanız onların tuzağına düşmüş olursunuz.

Kemal Bey bu tuzağa düşüyor.

Bu yüzden Anayasayı, laikliği, Tevhid-i Tedrisat kanununu gözetmeyi ve savunmayı bir kenara bırakmış durumda.

O kadar ki… Laikliği duman eden 4+4+4 yasasını da sadece “20 milyar dolarlık yolsuzluk” başlığı altında eleştiriyor. Laiklik, çağdaşlık ekseninde bir eleştiriye girmiyor.

Deniz Bey’i pek çok yönden eleştirirdik. Ancak Baykal din ile din istismarcılığını ustaca ayırır, laikliği cesurca savunur, istismarcılığı bir güzel teşhir ederdi.

Kemal Bey bu beceriyi gösteremiyor. O yüzden laikliğin şu gün itibarıyla savunucusu kalmadı… Bu taviz CHP’ye oy getirmediği gibi cumhuriyet değerlerine bağlı seçmen giderek partiden soğuyor, uzaklaşıyor.

CHP gibi köklü bir parti, dayatan kendi lideri de olsa, ana ilkelerinden ve tarihsel misyonundan vazgeçmez. Doğan boşluğu yakında birileri mutlaka doldurur…”