Türkiye'nin politikası Moskova'yı rahatsız ediyor

Türkiye'nin politikası Moskova'yı rahatsız ediyor
3 Aralık 2012 19:24

Radyo Karadeniz’de yayınlanan ‘Haftaya Başlarken’ programının bu haftaki konukları usta gazeteci Bedrettin Habiboğlu ve 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu.

Gazeteci Nuriye Atabey’in Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Habiboğlu ve Özdağ, ilginç açıklamalara imza attı.
 
Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretini ve Rusya ile Türkiye’nin Suriye konusundaki politikalarını değerlendiren Özdağ:  “İki taraf da ilişkilerde sorun yokmuş gibi yapsa da, Suriye konusunda görüş ayrılığımız var. İzlediğimiz politika Moskova’yı rahatsız ediyor. Mevcut bir gerilim var ve uçak indirme olayında tırmandı. Aramızdaki ilişki, Suriye’ye bağlı olmamalı. Bu ziyaretin, sorunları çözeceğini sanmıyorum.” diye konuştu.


 
Habiboğlu ise, Ortadoğuda önemli bir maç olduğunu söyleyerek: “Önemli olan yedek mi yoksa asil oyuncu mu olduğumuz. Rusya,  ABD’nin hak işgalinden sonra ABD’ye güvenilmeyeceğini öğrendi ama dile getirmiyorlar.” dedi.
 
 
Esad gidecek

Usta gazeteci Bedrettin Habiboğlu, Nuriye  Atabey’in “Suriye’de Esad devam eder mi” sorusuna ise, “Bence gidecek. Süresini bilemeyiz ama bu Rusya, ABD’den karşılığını alırsa Esad gider.” şeklinde cevap verdi. 


 
 
Son günlerin önemli gündem maddelerinden biri olan Patriot füzeleri hakkında Habiboğlu, “İsrail, İran’a saldırmaz. Bölgede İran farklı bir devlettir. İran kolay kolay saldırılacak bir ülke değildir. Patriotlar kurguda işe yarayacaktır. Psikolojik olarak tarafı vardır. İsrail’le ilgili değil de Rusya ve İran’la alakalı olduğunu düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

ÇOCUKLARIMIZI REKABETSİZLİĞE İTİYORUZ

Programda tartışılan bir diğer konu ise okullara getirilen kılık kıyafet serbestisi oldu.

Konuyla ilgili olarak Özdağ, “Karşıyım. Tartışmamamız gereken şeyleri tartıştırıyorlar. Avrupa’da firmalarla öğrencilere seçkinlik veriliyor. Biz ise; daha çok çoçuklarımızı rekabetsizliğe itiyoruz gibi.” diye konuştu. 
 

Nuriye Atabey’in “Ortadoğu ve Arap ülkeleriyle bir tutulmamalıyız. Onlardan üstün olmalıyız bence. Ve belki de tartışılması gerekli bir konuydu. Olan yine Devlet okullarındakilere olacak.” şeklindeki yorumuna Bedrettin Habiboğlu: “Bence en büyük hata bu. Kendimize bakmalıyız sadece. Zengin-Fakir ayrımı deniyor. Bunun arkasında birşey var. Bu genel problemse; bu vahşi bir durumdur. Bu çocukların ciğerine kadar markayı yetiştirmişsiniz demeketir.” yorumunu yaptı.