Türkiye’nin Oyun Forumu

Türkiye’nin Oyun Forumu
21 Eylül 2021 21:54

21. yüzyılda oyun sektörü her anlamda değişiklik gösterdi. Önceleri insanlar somut oyunlar ile eğlenirken bu durum önce bilgisayarlara daha sonra konsollara ve telefonlara geçiş yaptı. Oyunlar bu şekilde değişim gösterdiği ilk zamanlarda daha basitti ve 2 boyutlu bir görünüme sahipti. Zamanla biraz daha kompleks hale gelen oyunlar günümüzde 3 boyutlu bir hal aldı ve birçok özellik ön plana çıkmaya başladı. Bu denli karmaşık oyunların olması ve bu oyunlara olan ilginin artması da oyun sektörünün büyümesini sağladı. Sunucu şirketleri oyuncular için çeşitli özel sunucular düzenleyerek oyunları daha fazla kişiye ulaştırdı. Örneğin minecraft sunucu tanıtım, metin 2 pvp serverler şeklinde bir arama yapıldığında bu şirketin yaptığı etkinliklerin çok fazla sayıda kişinin oyun sektörüne giriş yaptığı görülebilmektedir.

 

 

Oyun sektörünün bu şekilde gelişmesi başka iş alanlarının da doğmasına yol açmıştır. Yazılım, robotik kodlama ve yapay zeka gibi iş alanları oyun sektörüyle birlikte gelişirken video içeriği üreticiliği verilen kavram da yeni bir boyut kazanmış oldu. İnsanlar tarafından önem verilen ve oynadıkları oyunlarda başarı gösteren kişiler Youtube gibi video platformlarında oynadıkları oyunları paylaşarak bu oyunların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktadır.

 

 

Günümüzde çok fazla oyunun olması ve bu oyunlar için rehberi ihtiyacının olması sebebiyle çeşitli oyun platformlarına olan ihtiyaç daha fazla artmıştır. Bu platformların başında insanların karşılıklı bilgi paylaşabileceği forum siteleri yer almaktadır. Ülkemizde de bu noktada “Türkiye’nin oyun forumu” sloganıyla bu alanda yer alan yarasa.net en ön planda olan forum sitelerinden biri haline gelmiştir. Bu forum sitesinde çeşitli oyun severler bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyor, zaman zaman yaptıkları etkinlikler ile oyunları daha zevkli hale getiriyorlar.