Türkiye’de Ev Alanlara Oturma İzni

Türkiye’de Ev Alanlara Oturma İzni
21 Temmuz 2018 14:46

Türkiye’de ev alanlara oturma izni, çeşitli nedenlerle Türkiye’ye taşınma kararı almış yabancı kökenli insanların almak mecburiyetinde olduğu, ‘’ ikamet tezkeresi ‘’ de denilen zorunlu izin belgesidir. Ülkemizde kısa dönem, öğrenci, uzun dönem ve aile üzerinden izin alma seçenekleri vardır ve başvurular internet üzerinden göç idaresi resmi sitesine yapılmaktadır. Getirilen yeni yasa düzenlemesi ile yabancı uyruklu insanlar ancak 2 yıla kadar oturma izni alabilmektedir. Aile üzerinden alınan izinler ise 2, 3 yıl arasında değişim göstermektedir. Komşu ülkeler Irak ve Suriye’ye ek olarak Azerbaycan ve Türkmenistan vatandaşları ülkemizde oturma izni için olan başvuruların çoğunu oluşturmaktadır. Güncel toplam rakam ise 2017 sonundan itibaren 500 bin kişi olarak tahmin edilmektedir. Yabancıların tapu işlemleri ise yasal olarak 2644. Tapu Kanunu’nun 35. maddesi ile sınırlandırılmış bulunmaktadır.

 

Yabancı uyrukluların Türkiye’de yasal olarak uzun süreli kalabilmeleri için oturma izni almaları şart koşuluyor. Oturma iznine alternatif olarak bir firma tarafından onaylanmış çalışma izni belgesi de belirli bir süre ülkemizde ikamet edebilmeleri için yeterli oluyor. 2016 yılı itibariyle ülkemizde ikamet eden yabancıların %53’ü kısa dönem ikamet izni, %14’lük bir kısmı ise aile ve öğrenci ikamet izni ile barınmalarını sürdürüyor. 2016 yılı verileri esas alınarak GSYH tutarı 718 milyar doların üzerine çıkmış bulunan Türkiye, dünyanın en büyük 18. ekonomisi konumunda bulunuyor. Jeopolitik konumu itibariyle de Asya ve Avrupa kıtaları arasında adeta bir köprü görevi gören ülkemiz, bu nedenler dolayısıyla yabancıların hayli ilgisini çekmiş bulunuyor.

 

Eğer siz de Türkiye’de ikamet izni almayı düşünen biriyseniz ve bu konuda yardımcı olabilecek güvenilir birilerine hasret kalmışsanız, Beyttürk İnşaat deneyimli ekibi ve cana yakın çalışanlarıyla aklınıza takılan bütün sorulara cevap bulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca aldığınız ikamet izni sonrasında size en uygun fiyatta konut bulmakta ve sermayenizi en doğru şekilde kullanmanız konusunda yol gösterici olacaktır. İşlerinizi genişletmek, öğrenim hayatınıza başka bir ülkede devam etmek ya da ailenizin yanında ikamet etmek istiyorsanız ve seçtiğiniz ülke Türkiye ise, http://www.beytturk.com/ ülkenin imar konusunda ileri gelen firmalar arasında bulunmaktadır ve müşteri memnuniyeti temeli ile hareket ettiği için en doğru seçimleri yapmanıza rehber olacaktır.