Türkiye Suriye’de üniversite kuruyor!

Türkiye Suriye’de üniversite kuruyor!
4 Ekim 2019 08:30

Üniversitelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla büyük yapısal değişikliğe gidildi. Türkiye, Suriye’de aralarında eğitim de olan 3 yeni fakülte açacak. Mezunlar, Türkiye’de istihdam edilecek. Hacı Bayram Veli İslami Araştırmalar Enstitüsü’nün adı da İslami Araştırmalar Enstitüsü olarak değiştirildi. Bayramiye Tarikatı’nın kurucusu ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin’i de yetiştiren mutasarrıf Hacı Bayram Veli’nin adının silinmesi ise şaşırttı.

 

Sultan Uçar/ Sözcü

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de bugün yayımlanan kararla; vakıf ve devlet üniversitelerinin fakülte-yüksekokul-enstitü gibi yapılarında bir dizi değişikliğe gidildi. Çok sayıda fakülte ve enstitü kapatılırken, çok sayıda yeni enstitünün de onaylandığı görüldü. Resmî Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemede en dikkat çeken ise Suriye’de Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı 3 yeni fakülte kurulması oldu. Aralarında, Eğitim Fakültesi’nin de yer aldığı Suriye’den diploma alanların Türkiye’deki okullarda görev yapması bekleniyor.

 
SURİYE’YE 3 FAKÜLTE

 

 

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararı ile Suriye’de, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak El-Bab’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Azez’de İslami İlimler Fakültesi ve Afrin’de Eğitim Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

 
BAYRAMİYE TARİKATI ŞEYHİ SİLİNDİ

 

 

Öte yandan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İşletme Fakültesinin adı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin adı Ziraat Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sanat ve Tasarım Fakültesinin adı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Hacı Bayram Veli İslami Araştırmalar Enstitüsünün adı İslami Araştırmalar Enstitüsü olarak değiştirildi. Bayramiye Tarikatı’nın kurucusu olan ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin’i de yetiştiren isim olan mutasarrıf Hacı Bayram Veli’nin enstitüde yer alan isminin silinmesi şaşırttı.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/turkiye-suriyede-universite-kuruyor-5369864/