Türkiye ile Yunanistan arasında “Afet” işbirliği

Türkiye ile Yunanistan arasında “Afet” işbirliği
3 Eylül 2013 10:07

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yunanistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Afetlerde Sağlık Hizmetlerine İlişkin Protokol”ün onaylanması; Dışişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırıldı.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye ve Yunanistan afet (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) maddelerin, doğal yoldan veya kasıtlı olarak salınımı) durumlarında kriz yönetimiyle ilgili prosedürleri geliştirmek amacıyla işbirliği yapacak. İki ülke, Türkiye’de veya Yunanistan’da afetlerde görev yapacak sağlık personeline tıbbi kurtarma eğitimleri verecek. Eğitim amaçlı kurs faaliyetleri karşılık ve eşit mahiyette olacak.

“DİĞER MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR”

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yunanistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Afetlerde Sağlık Hizmetlerine İlişkin Protokolün Onaylanması Hakkında Karar” ile birlikte Resmi Gazete’de yayımlanan diğer milletlerarası andlaşmalar şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yunanistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlığın Teşviki Alanında İşbirliğine Dair Protokolün Onaylanması Hakkında Karar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ürdün Haşimi Krallığı Hükümeti Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar ve Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının I Sayılı Protokolünün II Sayılı Ekinin Değiştirilmesi Hakkındaki 1/2010 Sayılı Ortak Komite Kararının Onaylanması Hakkında Karar.”