Türk F-16’larına radar tacizi

Türk F-16’larına radar tacizi
12 Ağustos 2015 15:20

Genelkurmay Başkanlığı, uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan F-16’ların Yunanistan’ın F-16’larınca, sınır hattında devriye uçuşu yapan bir F-16’nın ise Suriye’de konuşlu füze savunma sistemleri tarafından radar kilitlemesi yapılarak taciz edildiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca, gün içerisinde Suriye sınırında 724 kişinin yakalandığı kaydedildi.

 

Dün yaşan taciz olaylarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“6 adet F-16 uçağı ile Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, 2 adet F-16 uçağımız, Yunanistan’a ait 2 adet F-16 uçağı tarafından 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir. Yürürlükteki Angajman Kuralı gereği tacize, uçaklarımız tarafından aynı ile mukabele edilmiştir. 6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, 1 adet F-16 uçağımız, Suriye’de konuşlu füze sistemi tarafından 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir.”

 

SINIRLARDA 819 KİŞİ YAKALANDI

 

Açıklamanın devamında gün içerisinde 724’ü Suriye sınırında olmak üzere yasa dışı yollarla kara sınırlarından geçmeye çalışan toplam 819 kişinin yakalandığı, bunlarla birlikte 2 bin 167 karton sigara ile 850 adet konservenin ele geçirildiği belirtildi.

 

Kaynak: HATAY, (DHA)