Tüketiciye sahte indirim uyarısı

Tüketiciye sahte indirim uyarısı
1 Ocak 2013 11:06

ADANA Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, tüketicileri sahte indirim kampanyalarına karşı uyardı.
 

Başkan Ali Gizer, bazı işyerlerinin ‘indirim’ adıyla göstermelik kampanyalar düzenlediğini ve müşterilere yanıltıcı bilgiler verdiğini söyledi. Gizer, “Firmaların indirimli alışveriş dönemlerinde, önceki satışlarından daha farklı oranlar uygulamaları zorunludur” dedi. Tüketicileri fiyat konusunda dikkatli olmaya çağıran Ali Gizer, “İndirim adıyla bunu suistimal eden işyerleri olabilir. Müşteriler fiyat araştırmasını iyi yapmalıdır. Eğer müşterilerin fiyat konusunda şüphesi varsa İl Tüketici Hakem Heyetleri başta olmak üzere ilgili yerlere başvuru yapabilir” diye konuştu.


 
‘TÜKETİCİLER ARTIK DENETLİYOR’
 
Tüketicileri başta kayıtlı esnaf olmak üzere bildikleri ve güvendikleri işyerleri ile mağazalardan alışveriş yapmaya çağıran Gizer, şunları kaydetti:
 
“İndirimli satış kampanyalarının başarı kazanabilmesi için hiç kuşkusuz üretici, satıcı ve tüketici üçlüsü arasında gerçek bir güven ortamının yaratılması, vatandaşın gerçekten indirim yapıldığına ikna edilmesi gerekmektedir. Tüketici gerçek indirim yapıldığına ikna edilemezse hedeflenen başarı yakalanamaz. Bu anlamda müşterilerin gün geçtikçe bilinçlendikleri ve mağaza raflarındaki ürün fiyatlarını ciddi bir şekilde denetledikleri unutulmamalıdır. Bu şartlara uyularak gerçekleştirilecek indirimli satışların, esnaf ve tüccarının satışlarını artırması ve vatandaşa ucuz alışveriş yapma olanağı sağlaması açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Herkesi de sokağa çıkmaya, alışverişe, sinemaya, tiyatroya, lokantaya gitmeye davet ediyoruz.”