TRT 1 reklam gelirlerinde rekor kırdı

TRT 1 reklam gelirlerinde rekor kırdı
20 Ekim 2016 09:10

Rakamlar açıklanmadı ama TRT’nin resmi bildirisine göre TRT 1’in reklam gelirlerinde rekor kırıldı. Tüketicilerin bandrol vergisi ve elektrik faturalarıyla desteklediği kurumun ‘miktarı açıklanmayan’ reklam gelirinde rekor kırması tepki çekti.

 

 

 

 

 

İşte TRT’den TRT 1’in reklam gelirlerine ilişkin yapılan o açıklama:

 

 

TRT’nin reklam gelirleri, tarihinde ilk kez kanal giderlerinin üzerine çıktı. Türkiye’de ilk radyo ve televizyon yayıncılığını yapan TRT, reklam gelirleriyle zirveye ulaştı. TRT 1 kanalının reklam geliri bir önceki yılın tüm TRT televizyon ve radyo kanallarının toplam reklam gelirlerinin üzerine çıktı.

 

 

Mevcut mevzuatlara göre elektrik faturalarının yüzde 2’si TRT payı adı altında TRT’ye gidiyor. TRT geçen seneye kadar kayıp kaçak bedeli üzerinden de bir miktar ücret alıyordu. Danıştay’ın bunu iptal etmesine rağmen 3 yıla geri dönük olarak ücretler vatandaşa ödenmedi.

 

 

Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Tüketici Sorunları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bugün rekor düzeyde elde eden TRT’nin tüketicilerin temel ihtiyacı olan elektrik bedeli üzerinden pay alması son derece rahatsız edici bunun bir an önce kaldırılması gerekmektir” diye konuştu.

 

 

Ağaoğlu aynı zamanda TRT’ye aktarılan tüketici paylarının haksız rekabete de neden olduğunu ifade ederek, “Unutmamak gerekir ki artık onlarca televizyon kanalı yayın yapıyor olup TRT’ye aktarılan bu kaynak piyasada haksız rekabete neden olmaktadır. Ek bir külfet yüklemektedir. Bunun bir an önce kaldırılması veya kademeli olarak alınmasına son verilmelidir” ifadelerini kullandı.