Trafik kazalarına 14 kurban

Trafik kazalarına 14 kurban
13 Ağustos 2014 18:17

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dün akşamdan bugün saat 12.00’e kadar olan zaman diliminde meydana gelen trafik kazalarında 14 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralındı. Kazaların en ölümlüsü ise Aksaray’da oldu.

 

 

AKSARAY’DA OTOBÜS DEVRİLDİ: 7 ÖLÜ

 

 

İstanbul’dan Hatay’a giden yolcu otobüsü Aksaray yakınlarında sürücünün kontrolü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi de yaralandı.

 

 

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında Aksaray- Ankara karayolunun 20’inci kilometresinde meydana geldi.

 

 

İstanbul- Hatay seferini yapan Aydın Ağaltıcı yönetimindeki 34 HTS 45 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sunucu devrildi. Kaza yeri bir anda savaş alanına dönerken, yaralıların yardımına önce yoldan geçen araçlardakiler koştu. Kaza yerine kurtarma ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

 

 

OTOBÜSÜN ALTINDAN ÇIKARILDI

 

 

Büyük paniğin yaşandığı olay yerinde aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar ambulanslarla Aksaray’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otobüsün altında yolcular kaldığının tespit edilmesi üzerine olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri de çalışma başlattı. Devrilen otobüs kaldırılırken, 7 yolcunun cesedine ulaşıldı.

 

 

Kurtarma ekipleri tarafından çıkartılan cesetler ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

 

 

YARALILARIN İSİMLERİ

 

 

Kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar devam ederken, kazada yaralanan yolculardan bazılarının isimleri ise şöyle:

 

 

Zeynel Boz, Fadime Boz, Demet Boz, Şambaz Aslan, Tahire Gümüşsoy, Hatice Gümüşsoy, Dicle Gümüşsoy, Emir Polat, Ayşe Polat, Ferit Bostancı, Emirhan Görgülü, Hatice Genç, Mustafa Genç, Sudenaz Genç, Fatih Sav, Tolga Yüksel, Aykut Gider, Ömercan Çakır, Suriye uyruklu Jihada Aljuma.

 

 

VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

 

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı da kazada yaralanan yolcuları hastanede ziyaret etti. Bazı yaralılar, beraber yolculuk yaptıkları yakınlarına ulaşamadıklarını belirterek Vali Ataklı’dan yardım istedi.

 

 

Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ahmet Korkmaz, ”İlk kaza ihbarından sonra hastanedeki branş doktorlarının tamamını acil servise çağırarak hazır beklettik. Gelen her yaralının başına doktor ve sağlık memuru vererek yakından ilgilendik. Kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Şu anda hastanemizde bulunan 3 yolcumuzun hayati tehlikesi var ve birini ameliyata aldık. Bizim hastanemizde 24 yaralı var. Özel hastanede ise 17 yaralı yolcu bulunuyor.” dedi. Ölü ve yaralıların isimlerinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

 

 

KAZA YAPAN OTOBÜSÜ KARAYOLUNA ÇIKARTTILAR

 

 

Devrilen otobüs vinç yardımıyla kaldırıldı. Camları kırılan ve sağ lastiklerinin havası inik olduğu gözlenen otobüsün çalışması üzerine bir şoför tarafından karayolundan sanayi sitesine götürüldü.

 

 

Otobüse jandarma ve kurtarmak için gelen vinçte eşlik etti. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan otobüs şoförü Aydın Ağaltıcı gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

 

 

AĞRI’DA 3 İTFAİYE ERİ ÖLDÜ

 

 

Ağrı’da dün yangına müdahale etmek için giden itfaiye aracının devrildiği kazada 3 itfaiye eri hayatını kaybetti. Ağrı merkeze bağlı Sabuncu köyünde çıkan ot yangınına müdahale etmek için giden 47 yaşındaki Ali haydar Eldem’in kullandığı 04 AU 765 plakalı itfaiye aracı köye 2 kilometre mesafede virajı alamayarak, şarampole devrildi.

 

 

Kazada sürücü Eldem ile itfaiye erleri Mehmet Şirin Deniz (58) ve 49 yaşındaki Ferzande Kaydul olay yerinde hayatını kaybetti.

 

 

Cenazeler, Ağrı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabuncu köyü muhtarı İbrahim Kırbuğa, yaptığı açıklamada, yangını kendi imkanlarıyla söndüremeyince itfaiyeye haber verdiklerini dile getirdi.

 

 

Ağrı Devlet Hastanesi önünde Kürtçe ağıtlar yükselirken bazı aile fertleri de fenalık geçirdi.

 

 

Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay da aile yakınlarını teselli etmek için hastaneye geldi.

 

 

SAKARYA’DA OTOMOBİL İKİYE BÖLÜNDÜ: 2 ÖLÜ

 

 

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada ikiye bölünen otomobilde 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Kaza, Adapazarı-Kuzuluk karayolunun eski Kuzuluk Belediyesi yakınında meydana geldi.

 

 

Yol çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı D-140 karayolunda Kuzuluk yönüne giden Soner Öztürk (27) yönetimindeki 54 HE 759 plakalı otomobil, karşı yönden gelen İhsan Ersoy’un (37) kullandığı 54 D 2451 plakalı panelvanla çarpıştı. Bu sırada Kuzuluk yönüne giden Abdullah Asan (23) idaresindeki 54 FD 962 plakalı otomobil, kaza yapan Öztürk’ün aracına çarptı.

 

 

Çarpmanın şiddetiyle Asan’ın kullandığı otomobil ikiye bölündü. Kazada sürücü Abdullah Asan ile araçta bulunan Süheyla Aldemir Çakmak (27) hayatını kaybetti. Çakmak’ın eşi Abdurrahman Çakmak (28), sürücüler İhsan Ersoy ve Soner Öztürk ile Salih Akıllı (20), Kadir Akman (33) yaralandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ile jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

 

SAKARYA’DA OTOMOBİL, MOTOSİKLETE ÇARPTI: 1 ÖLÜ

 

 

Sakarya’nın Erenler ilçesinde otomobilin motosiklete çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. D-100 karayolunun Çaykışla Mahallesi kavşağında ki kazada, Recep G.’nin kullandığı 54 TC 395 plakalı otomobil, kavşakta dönüş yapan Nazmi Altıner yönetimindeki 54 DA 813 motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Altıner olay yerinde öldü. Motosiklette bulunan Ömer Faruk Altıner ise ağır yaralandı. Yaralı, ambulansla Toyotasa Acil Yardım Hastanesine kaldırıldı.

 

 

AYDIN’DA KAZA: 1 ÖLÜ

 

 

Aydın’da kamyonu arıza yaptığı için emniyet şeridine çekip kontrol etmek üzere aracından inen 57 yaşındaki Mehmet Yıldırım, M.Ç.’nin kullandığı başka bir kamyonun altında kalarak can verdi.

 

 

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Aydın-İzmir Otoyolu, otoban gişelerine 2 km kala meydana geldi. İzmir’den Aydın istikametine giden Mehmet Yıldırım idaresindeki 15 AP 032 plakalı yem yüklü kamyon arıza yaptı. Kamyonu emniyet şeridine çeken ve aşağı inen Yıldırım’a, aynı istikametten gelen M.Ç. (41) idaresindeki domates yüklü 10 FK 728 plakalı kamyon çarptı. Mehmet Yıldırım, kamyonun altında kalırken, domatesler yola saçıldı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Yıldırım’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, başka bir kazaya sebebiyet vermemek için yolda güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle trafik bir süre çift şeritten verildi. Yıldırım’a çarpan kamyon sürücüsü M.Ç., gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.