DNA testi yapılacak

DNA testi yapılacak
6 Eylül 2012 09:33

Afyonkarahisar’da açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu patlamanın muhtemelen bir el bombasının neden olduğunu söyleyerek patlamada 2 astsubay 2 uzman çavuş ve 21 asker olmak üzere 25 şehit olduğunu söyledi.  

“KESİNLİKLE TERÖR SALDIRISI DEĞİL”
 
“Geceden itibaren Başbakanımız, valimiz olayı takip etti. Şu an savcılık tespit çalışması yapıyor. Bölgeye vatandaşın girmemesi gerekiyor. Çevreye çeşitli cephanelikler dağıldı. Onlar kontrollü bir biçimde patlatılacak. Milletimizin başı sağ olsun. Gerekli desteğin verilmesi için hepimiz buradayız. Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımızın gelmesini gerektiren bir durum yok. El bombalarının bulunduğu bir cephanelikte el bombasının kazayla patlaması sonucunda böyle büyük bir patlama meydana geldi. Herhangi bir terör saldırısı ya da sabotaj söz konusu değil” dedi.
 
ACI HABERİ İLK TSK VERDİ
 

Türk Silahlı Kuvvetleri Afyon’da meydana gelen patlama ile ilgili yaptığı açıklamada 25 askerin şehit olduğunu bildirmişti. Açıklama şöyleydi:
 
“05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

DNA TESTİ YAPILACAK

Patlamanın şiddeti kimliklerin tespitini mümkün kılmadığı için, şehitler DNA tesi için Ankara’ya götürülecek.