Telekom Özelleştirmesi, Suriye Ve Katar İlişkileri!

Telekom Özelleştirmesi, Suriye Ve Katar İlişkileri!
25 Şubat 2013 00:17

CHP, Telekom özelleştirilmesiyle ilgili siyasi ve ekonomik gelişmelerin araştırılması için TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi verdi.

 

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Türkiye’yi “İletişim, Güvenlik, İstihbarat” konularında bağımlı hale getiren; Temel Hak ve Özgürlüklerin ortadan kaldırılmasına yol açan Telekom özelleştirmesiyle ilgili siyasi ve ekonomik gelişmelerin araştırılması amacıyla, Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna mensup Milletvekilleriyle birlikte TBMM Başkanlığına bugün itibariyle Meclis Araştırması Önergesi verilmiştir.” dedi. 
 
 
Meclis Araştırmasında dile getirilen iddia ve bulguların Türkiye Cumhuriyetinin ulusal çıkarlarını ve güvenliğini doğrudan etkileyen nitelikte olduğunu belirten Kart,  siyasi iktidarın, Devlet yetkisini kötüye kullanmasının ötesinde ,  Ülkemizin çıkarlarının bilinçli ve tertipli olarak ihlâl edildiği yönünde ciddi bulguların söz konusu olduğunu dile getirdi.

İddia ve bulguların bu yönüyle Gensoru ya da Meclis Soruşturmasına konu olacak nitelikte olduğunu belirten Kart, “Şimdiki hal; iddia ve bulguların araştırılması, alınması gereken tedbirlerin tespiti ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, TBMM Başkanlığı’na sunulan  Meclis Araştırma Önergesinin gerekçesi 3 sayfa olarak ilişikte sunulmuştur.” dedi.


 

CHP tarafından verilen Meclis Araştırma Önergesi:

 
Telekom’un özelleştirilmesi;  Türkiye’nin siyasi ve ekonomik anlamda geleceğini ve ilişkilerini kritik boyutlara taşıyacak önemli sonuçlar yaratmıştır.

                  
Gerek özelleştirme öncesinde yaşananlar ve gerek özelleştirme sonrasındaki siyasi ve ekonomik gelişmeler, ciddi soru işaretlerini ve kuşkulu ilişkileri beraberinde getirmiştir.

                  
Verimlilik ve teknolojik yenileme gerekçeleriyle özelleştirilen Telekom’u, bir başka Devlet, hem de Katar Devlet Fonu alacak hale gelmiştir. Bu gelişmelerin Ortadoğu ve Suriye’deki gelişmelerden bağımsız olduğu düşünülemez.

                  
İmtiyaz sözleşmesine, Danıştay kararlarına ve Devlet Denetleme Kurulu Raporlarına rağmen Telekom’un içi boşaltılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin idari ve adli denetim mekanizmaları çalışmamakta-çalıştırılmamaktadır. İddia ve bulgular, Gensoru ya da Meclis Soruşturmasına konu olacak niteliktedir.

                  
Şimdiki hal; önergede dile getirilen  konu ve iddiaların araştırılması,  alınması gereken tedbirlerin tespiti ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla ; Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.