Tayyip Erdoğan Beyaz Saray'da

Tayyip Erdoğan Beyaz Saray'da
16 Mayıs 2013 17:49

Washington’da temaslarını sürdüren Recep Tayyip Erdoğan Beyaz Saray’da.

Washington’da temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’yla görüşmek üzere Beyaz Saray’a geldi. Erdoğan’ı Beyaz Saray’a girişinde merasim kıtası karşıladı.

Yaklaşık 2 saat sürmesi beklenen kritik görüşmeye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Namık Tan da katılıyor.

Liderler arasındaki görüşmede demokratik çözüm süreci, uluslararası terörle mücadele, İsrail’le ilişkiler, ABD-AB Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı süreci, İran ve Irak gibi birçok konunun da ele alınması bekleniyor. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Obama, Rose Garden’da (Gül Bahçesi) kameraların karşısına geçerek basına açıklamalarda bulunacak.

Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Başkan Obama’nın onuruna vereceği akşam yemeği için tekrar Beyaz Saray’a geçecek.