Taşdelen ve Bingöl, Adnan Keskin’e karşı aday arayışında…

Taşdelen ve Bingöl, Adnan Keskin’e karşı aday arayışında…
22 Aralık 2017 10:41

CHP’de gözler 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak 36’ncı kurultayda. Kurultaya yakın bir tarih kalmasına rağmen parti içinde herhangi bir politik tartışma yaşanmaması dikkat çekiyor. Kurultaya tek adayla gidileceği görüşü ağırlık kazanırken, yarışın Parti Meclisi ve MYK üyeliğinde yaşanması bekleniyor. Karşı bir adayın çıkıp çıkmayacağı ise henüz net değil.

 
Kurultay’da yeni bir aday çıkıp çıkmaması konusu ise bu hafta sonu yapılacak olan ilçe kongreleri ve Ocak ayının ilk haftalarında yapılacak il kongreleri sonrası netleşecek.
MUHALEFET, İL SONUÇLARINI BEKLİYOR
Doğal delegelerle birlikte bin 300 delegeyle toplanacak kurultayda İstanbul (176), Ankara (64), İzmir (52) delegeyle temsil edilecek.
Üç büyük ilin sonucu bir anlamda kurultayın da kaderi belli olacak.

 

 

CHP Genel Başkanlığı adaylığını düşünen Yalova Muharrem İnce’nin de içinde olduğu bazı isimlerin, üç büyük ilde ortaya çıkacak tablodan sonra bu konudaki kararlarını kesinleştirecekleri bildiriliyor. Kurultayın sonucu etkileyecek bir önemi sahip Ankara Kongresi 6 Ocak’ta, İzmir il Kongresi 7 Ocak’ta, İstanbul Kongresi ise 13 Ocak’ta sonuçlanacak.
CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya bir süre önce Ankara için adaylığını açıkladı. Ankara il Başkanı Adnan Keskin yeniden aday oldu. Öte yandan kulislerde örgütten sorumlu Genel başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile birlikte hareket eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Keskin’e karşı yeni bir aday çıkarma arayışında oldukları ifade edildi.

 

2

1

index