Taşdelen Keskin’e karşı mı çıktı?!

Taşdelen Keskin’e karşı mı çıktı?!
19 Aralık 2017 09:55

Alper Taşdelen’in kuzeni olan Gürsel Erol’a ait Düzgün haber sitesinde real politikaya ters düşen, tuhaf bir haber yer aldı..
Habere göre güya Taşdelen, Fethi Yaşar ile il adayı konusunda ters düşerek tabanın sesini dinleyerek Kılıçdaroğlu’na çıkmıştı!

 

Taşdelen ve Adnan Keskin’in yakınlığını bilenler ise bu haberin altında ne yattığını merak ediyorlar…

 

İşte o haber:

 

CHP mevcut Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, yeniden adaylığını açıkladı.

 

Ortalık karıştı.Keskin’in adaylık açıklamasına Yenimahalle ilçe başkanı dışında merkez ilçelerden katılan olmadı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, soluğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında aldı. Peki, Kılıçdaroğlu, Ankara İl Başkanlığı için ne dedi?

 

CHP’de 630 delegenin oy kullanacağı Ankara İl Kongresi’ne geri sayım sürerken sürpriz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, mevcut İl Başkanı Adnan Keskin, bugün basın toplantısı düzenleyerek adaylığını ilan etti.

 

KESKİN’E İLK ŞOK AÇIKLAMADA GELDİ
Keskin, adaylığını ilan ettiği basın açıklamasına, defalarca mesaj yoluyla partililere ve ilçe başkanlarına çağrıda bulunmasına rağmen, Yenimahalle ilçe başkanı dışında, merkez ilçe başkanlarının katılmaması dikkat çekti. Keskin’in açıklamasına, Yenimahalle dışında, Polatlı, Haymana, ŞarefliKoçhisar, Kazan, Bala ve Gölbaşı ilçe başkanları katıldı.

 

ALTERNATİF TOLANTI YAPTILAR
Keskin’in toplantısına katılmayan Ankara ilde en fazla delegeye sahip Çankaya, Keçiören, Etimesgut. Mamak, Sincan, Elmadağ’ın bulunduğu 10 ilçe başkanı ise alternatif toplantı gerçekleştirdi. İlçe Başkanları’nın zirvesinde, Genel Başkan’ın, Ankara’daki iki belediye başkanı ile örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün görüşü alınarak, örgütü kucaklayan, tabandan gelen, partide birlik ve beraberliği sağlayacak bir adayın çıkarılması noktasında uzlaşmaya varıldı. İlçe Başkanları, Çarşamba günü yeniden toplanma kararı aldı.

 

TAŞDELEN KILIÇDAROĞLU’NA ÇIKTI
Bu gelişmeler yaşanırken, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde Genel Merkez’deki makamında biraraya geldi. Sürpriz Zirvede Ankara İl Başkanlığı konusu masaya yatırıldı.

 

“DEMOKRATİK YARIŞ OLSUN”
Edinilen bilgiye göre görüşmede Taşdelen, Ankara’da örgütlerin ve tabanın değişimden yana olduğunu ve 2019 seçimlerinde başkentte hareketlilik yaratacak bir isim beklentisi varken, mevcut İl Başkanı’nın adaylığını ilan etmesinin teşkilatta kırılmaya yol açtığına dikkat çekerek, “Bunu da sizinle yaptığı görüşmeye bağlıyor. Sizin adayınız olduğunu ifade ediyor” bilgisini paylaştı.

 

Bu sözler üzerine Kılıçdaroğlu’nun ise, “Adnan Bey, bana geldi. Örgütlerin desteğinin arkasında olduğunu söyledi. Ben de, herkesin aday olmasının demokratik hakkının olduğunu, buna saygı duyulması gerektiğini ancak örgütteki bütün arkadaşlarla uzlaştıktan sonra açıklamayı yapmanız uygun olur” tavsiyesinde bulunduğunu belirtti.

 

BÜYÜK KIRILMA YAŞANDI
Taşdelen ise, örgütün Ankara’da yenilenme ihtiyacı içinde olduğunu belirterek, Adnan Keskin’in yaptığı adaylık açıklamasına ilçe başkanlarının büyük kısmının katılmamasına dikkat çekerek, “Şimdiden örgütte kırılma yaşanıyor. Bu şekilde 2019 seçimlerine güçlü giremeyiz” bilgisini aktardığı kaydedildi.

 

UZLAŞIN UZLAŞAMIYORSANIZ YARIŞIN
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “2019 seçimleri hayati bir öneme sahip. Ankara’da küskünlük, kırgınlık, yılgınlık istemiyorum. Herkesin üzerinde uzlaştığı bir adayın çıkması iyi olur. Uzlaşma sağlanamıyorsa, o zaman aday olmak herkesin demokratik hakkıdır. Demokratik bir yarış olsun. 2019 sürecinde partiyi kucaklayacak güçlü bir isim ortaya çıksın” tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi.

 

ADAY ARAYIŞI BAŞLADI
Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine, Ankara’da Adnan Keskin dışında yeni aday arayışı başladı. Önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Milletvekilleri ve Ankara’daki bütün ilçe başkanlarının görüşü alınarak önce bir ortak aday üzerinde uzlaşmaya varılmaya çalışılacak. Bu sağlanmazsa ve Adnan Keskin, adaylıkta ısrar ederse, Ankara demokratik bir yarışa sahne olacak.

 

 

Kaynk: Düzgün Haber