Tartışılan rektör kendini savundu: Başkaları da yaptı

Tartışılan rektör kendini savundu: Başkaları da yaptı
5 Haziran 2017 13:36

Eşini sekreter olarak atayarak tepkilerin odağına oturan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, “Ben ilk değilim, benden önceki rektörler de aynısını yaptı” dedi. PAÜ’de geçmiş dört rektörün de eşiyle çalıştığı ortaya çıktı.

 

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

 

19 Nisan’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, aynı üniversitenin İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak ataması gündeme oturdu.

 

 

HEPSİ EŞ DURUMU

 

 

Tartışmaların ardından Rektör Bağ’ın eş atamasının, PAÜ’de ilk olmadığı ortaya çıktı. Pamukkale Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Arif Akşit de eşi Prof. Dr. Filiz Akşit’i Tıp Fakültesi Dekanı yaptı.

Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın eşi Nermin Kazdağlı ise Eğitim Fakültesi’nde görev aldı. Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın eşi Prof. Dr. Füsun Ardıç Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. Bir önceki rektör olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın eşi Prof. Dr. Gülseren Bağcı ise Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini hâlâ sürdürüyor.

 

 

“ŞİMDİ Mİ ANORMAL OLDU”

 

 

Rektör Bağ tartışmaların ardından açıklama yaparak “Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim” dedi ve şunları söyledi: “Benden önce, kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi’nde çalışıyordu. O zaman her şey normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu? Şimdi dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye? O zamanki yasa buna uygundu da ben rektör olunca mı yasa değişti mi? Burada hukuksuzluk nerede, yanlış nerede ?. Bizden önceki arkadaşlar da gerekli gördüklerinde bu uygulamaya yapmış, sistemde bir hata eksik ya da sıkıntı yaşanmamıştır. Burada şahsıma yönelik bir yıpratma operasyonu çekiliyor”

 

 

Geçmişte Pamukkale Üniversitesinde 16 fakültenin dekan vekilliğini birden yapan rektör Hüseyin Bağ’ın, bir süre önce de Defne adlı prematüre bebelerine göz muayene randevusu alamayan ve twitter üzerinden kendisine mesaj yazan bir aileye ”Twitter’dan hastane sıra alma servisi başlatmadık henüz” cevabı vermiş ve tepki toplamıştı.