Tarhan, Balyoz'u yorumladı: Deliller gibi karar da sahte

Tarhan, Balyoz'u yorumladı: Deliller gibi karar da sahte
9 Ocak 2013 00:30

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, gazeteci Müyesser Yıldız’a Balyoz kararını yorumladı.
H&H MEDYA TAKİP

OdaTV davası kapsamında 15 ay bir Silivri Cezaevi’nde tek başına kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci Müyesser Yıldız, adeta  tek kişilik bir gazete olarak kullandığı sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından yayınladığı yazısında Emine Ülker Tarhan’ın kendisine yaptığı ‘Balyoz’ yorumunu  paylaştı.

İşte Yıldız’ın paylaştığı o yazı:

 

“Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçildiğinin” iddia edildiği “ileri demokrasi”de bu da oldu ve Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz davasına bakan mahkemeyi yalanladı.
 

Balyoz davasına bakan özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi yüzlerce subay ile Havelsan eski Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman ve daktilo memuru Güllü Salkaya’yı “darbeye teşebbüsten” 13 ila 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırdıktan yaklaşık 3.5 ay sonra gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda: “Davanın delillerinin aslının Genelkurmay’da olduğu tespit edilmiştir.” denildi.
 
Ancak Genelkurmay Başkanlığı bugün: “Dava konusu tüm delillerin asıllarının bulunduğu ve Genelkurmay Başkanlığı’nca Mahkemeye gönderildiği şeklindeki iddialar asılsızdır.” açıklamasıyla mahkemeyi yalanladı.
 
Gelinen noktayı kendisi de bir hakim olan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’dan bir cümle ile yorumlamasını istedim.

Şunları söyledi:
 
“Dosya çökmüştür. Bu dava nasıl sahte delillerle açılmışsa, kararı da sahtedir. Sanık vekilleri uzun uzun gerekçelerle uğraşmadan, hiç beklemeden temyiz etmelidir.”