Taner Yıldız’a işçilerden yeni yasa tepkisi

Taner Yıldız’a işçilerden yeni yasa tepkisi
28 Ekim 2014 21:25

Bölgede inceleme bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ocaktaki su seviyesini düşürmeden başka bir işlem yapamıyoruz. Şu an da Konya’dan Karaman’dan gelen ekiplerimiz onun için uğraş veriyor” dedi.

 

Ocaktan sağ kurtulanlar ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler Bakan Yıldız’a, “Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı böyle olmazdı.” diyerek tepki gösterdi.

 

Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki özel şirkete ait kömür ocağında su basmasıyla mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 20.00’de açıklama yaparak olayla ilgili bilgiler verdi. Şu an tek çabalarının su seviyesini yükseltmek olduğunu belirten Bakan Yıldız’a meden işçileri tepki gösterdi. Torba Yasa’da çıkan kanun ile işçilerin öğle yemeklerini madende yemeye başladıklarını dile getiren madenciler, “Öğle yemeğini madende yemeselerdi bu yaşanmazdı” dedi.

 

İşçiler Torba Yasa’ya isyan etti

 

Karaman’da ocaktan sağ kurtulanlarla ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler Bakan Yıldız’a, “Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasa’da çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde bir şey çıkmaz” diye tepki gösterdi.