"Talimat Ankara'dan verildi"

"Talimat Ankara'dan verildi"
7 Şubat 2012 12:53

BDP Eş başkanı Gülten Kışanak, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Kışanak konuşmasında Uludere olaylarını ve Başbakanı eleştiriyor.

BDP Eş başkanı Gülten Kışanak, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Kışanak konuşmasında Uludere olaylarını ve Başbakanı eleştiriyor.

 

Konuşmadan satır başları;

 

TALİMAT ANKARA’DAN

 

“Bu ülkede Başbakan’ın, Milli Savunma Bakanı’nın emir ve komutasında olan, onların talimat verebileceği savaş uçakları kalktı. Gidip o insanları paramparça etti. Ama buna 40 gündür cevap veremiyorlar.”

“Bu Başbakan, bu iktidar olmadan da Filistin davasına sahip çıkıyorlardı. Başbakan Uludere’deki katliamı ağzına alamıyor. Meclis İnsan Hakları komisyonu inceleme yaptı. Orada bu acıyı yaşayan insanlarla görüştü.”

“Komisyon üyelerinin tamamının ifadelerinden anlıyoruz ki, yerel sivil yetkililerin tamamı, yerel karar vericilerin dahili ve etkisi olmamıştır.Bu sözler açıkca bize bu operasyonun doğrudan Ankara’dan planlandığı,talimatının Ankara’dan verildiğinin sözleridir. Bu konuda karar verebilecek makamlar da, kişiler de bellidir. Bu talimatı ya Başbakan, ya Genelkurmay Başkanı verdi. Ya da ikisi verdi.”

Katliamın yaşandığı gündüz vakitlerinde Mili Güvenlik Kurulu toplandı. Başbakan ve ilgili bakanlar katılıyor ve akşamında da böyle bir olay yaşanıyor. Biz o Milli Güvenlik Kurulu’nda bu konu konuşuldu mu? Biz bunu da soruyoruz. 28 Aralık Milli Güvenlik Kurulu’nda görüşülenler açıklansın.”

 

ÜÇ PAŞAYI GÜDEMİYORSUN

Üç paşayı güdemiyorsun diye birilerinin zoruna gitti. Söylediğim kişi üzerine alınmadı, başkaları üzerine alındı. Net şekilde söylüyoruz. Biz bu katliamda dahili olan herkesin açığa çıkması için mücadele edeceğiz.Üstüne alınanlar katliamın sorumluluğunu da üstüne alıyorlar demek ki. Onlar katliamcı sıfatıyla yargılansınlar. Ben de katliamcılara hakaret etmekten yargılanmaktan gurur duyarım.