Suuriye'deki savaş Apaydın tesislerinden koordine ediliyor

Suuriye'deki savaş Apaydın tesislerinden koordine ediliyor
26 Eylül 2012 18:01

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Özgür Suriye Ordusu lideri Riyad el-Esad’ın Apaydın Kampı’ndan Suriye içinde süren çatışmayı koordine ettiğini gösterdiğini iddia ettiği belgeleri, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’e gönderdi.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Güneş, Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Riyad el – Esad’ın, Apaydın Konaklama Tesisleri üzerinden Suriye içinde devam eden savaşı koordine ettiğini gösteren belgeleri kamuoyu ile paylaşmanın toplumsal bir gereklilik olduğunu söyledi.
 
Yargıtay Başsavcılığı ile Cumhuriyet başsavcılarını göreve çağıran Güneş, delilleri kamuoyu ile paylaşmasının toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Güneş, Apaydın’ın, Suriye’deki çatışmanın bir tarafının karargâhı olduğunun batı basını ve televizyonlarında yaygın olarak işlendiğini belirterek, Türk kamuoyunun, sessiz kalmasının ve bastırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Başbakan Erdoğan ve hükümetin içinde bulundukları noktada Anayasal suç işlediğini ileri süren Güneş, “Bu durum Yüce Divanlıktır” dedi.