Suriyeli mülteciler için 400 milyon dolar harcandı

Suriyeli mülteciler için 400 milyon dolar harcandı
26 Kasım 2012 12:15

New York Times, Suriyeli mültecilere yönelik uluslararası yardımdaki aksamaları vurguladığı haberinde “Günde üç defa sıcak yemek dağıtımıyla var olan en modern kamplara kendi parasından 400 milyon doları harcamış olan Türkiye de şimdi yardım arıyor” dedi.

 

 

Suriyeli mültecilere yönelik uluslararası yardımın aksadığına dikkat çekilirken sığınmacılar için 400 milyon doları harcamış olan Türkiye’nin de yardım arayışında olduğu belirtiliyor.
New York Times gazetesi, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerde karşılaşılan sorunları ve uluslararası yardımın akışında yaşanan aksamaları irdelediği haberde, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Bölgesel Koordinatörü Panos Moumtzis’in uluslararası donör toplumunun krizi destekleme kapasitesinin, krizin temposunun gerisinde kaldığı yönündeki değerlendirmesine yer verdi.

Bunun ardından gazete, “(Mülteci) akını ile uğraşan komşu ülkeler, kendi planlarını geliştiriyorlar. Ürdün, 700 milyon dolar sağlamaya çalışıyor; günde üç defa sıcak yemek dağıtımıyla var olan en modern kamplara kendi parasından 400 milyon doları harcamış olan Türkiye de şimdi yardım arıyor” diye yazdı.

ABD’li gazete, evlerinden edilmiş halk için Suriye içinde koşulların daha kötü olduğunu vurgularken yardım kuruluşları yetkililerine atfen Suriye içinde en az 10 bölgeye ulaşılmadığına dikkat çekti.