Sürgü Kapı Sistemleri Nelerdir?

Sürgü Kapı Sistemleri Nelerdir?
29 Ağustos 2022 13:33

Kapı sürgü sistemleri ve dolap sürgü sistemleri olarak ikiye ayrılan sürgülü kapı sistemleri, bir raya sabitlenmiş olan ve kayarak açılan kapı sistemidir. Kapıların tasarımları; daha az hava geçirgenliği ile daha iyi bir yalıtım sağlanması amaçlanarak yapılmıştır. Kullanımı oldukça konforlu ve kurulumu kolay olan bu sürgü sistemleri, tasarımıyla şık bir görüntü sağladığı gibi mobilyanıza da değer katmaktadır. Aynı zamanda sürgü kapı sistemleri birçok modele sahiptir.

 

 

SDS 9051, sürgü kapı sistemleri içerisinde yer alan bir modeldir. Oda ayırıcı olarak kullanılan bu model, üstten ayarlı bir sürme sistemine sahiptir. Oldukça kullanışlı modeller arasında bulunan SDS 9051, dar mekanların iç tasarımında yer kazanmak için pratik çözüm olanakları sunmaktadır. 80 kg taşıma kapasitesine sahip olan SDS 9051, 30-50 mm sunta kalınlığına uyumludur.

SDS 6000, sürgü kapı sistemleri modelleri arasında bulunan bir diğer modeldir ve SDS 9051 modeli ile hemen hemen aynı özellikleri taşımaktadır.

Dolap Sürgü Sistemleri

Dolap sürgü sistemleri, dolap kapaklarının sağa veya sola hareket ederek açılmasını sağlayan kullanımı kolay sürgü mekanizmalarının birleştirilmesi sonucu oluşur. Dolabın hareket etmesini kolaylaştıran ray sistemleri, farklı marka ve modellerde üretilmektedir. Dolap sürgü sistemlerini seçerken, sürgü mekanizmasıyla uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Kapakların ve rayların kolaylıkla hareket edebilmesi için ray, sürgülü dolaba dengeli bir şekilde oturtulmalıdır.

SDS 9620, dolap sürgü sistemleri içerisinde yer alan modeller arasındadır. Yavaşlatıcı veya yavaşlatıcısız kullanım özelliğine sahip olan SDS 9620, 18-24 mm sunta kalınlığı ile uyumludur. Gardıroba dengeli ve sessiz bir hareket sağlanması amacıyla tasarlanmıştır. Ayrıca SDS 9620, kilitleme mekanizması sayesinde oldukça kolay bir kuruluma sahiptir. Bunun yanı sıra; SDS 9300, SDS 9500 modelleri de dolap sürgü sistemleri içerisinde yer alır.

Sürgü Kapak Sistemleri

Antrelerde, kilerlerde veya dar odalarda kullanışlı bir alan yaratmak için dolaplarda sürgü kapak sistemleri kullanılmaktadır. Söz konusu sürgü kapak sistemleri, her ağırlık ve ölçüde çeşitli malzemelerden üretilmiştir. SDS 9220, modeli sürgü kapak sistemleri içerisinde yer alır. 50 kilo kapasiteye ve 35 kilo kadar bir ağırlığa sahip olan SDS 9220, rayın içine gizlenmiş olan yavaşlatıcı sistemle uyumlu ve ayarlanabilir sürgü kapak sistemidir. Yavaşlatıcı ile kullanılır ve bu sistem 18-20 mm sunta kalınlığı ile de uyumludur.  SDS 9500, SDS 9602, SDS 9040 ve SDS 9030 diğer sürgü kapak sistemi modelleri arasında bulunmaktadır.

Sürgü Sistemleri Fiyatları

Sürgü sistemleri fiyatları; gardrop, ayakkabılık, kiler, tezgah altı dolabı gibi sürgülü bir ray sistemi kullanmak istediğiniz dolaplarınızın malzemesine, kapak sayısına ve büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Kullanmak istediğiniz sürgü sistemlerinin fiyatlarının değişmesinde önemli bir rol oynayan bir başka nitelik de; ürünün markası ve kalitesidir. Sürgü sistemleri fiyatları hakkında daha detaylı ve net bir bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayarak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.