Su Kaçağı Tespiti

Su Kaçağı Tespiti
25 Mart 2021 19:24

Garantili su kaçağı tespiti müşterilerin şikayetleri doğrultusunda düzeltilmeye çalışan su kaçakları için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem temel olarak müşterinin tesisata ulaşması ve sorununu belirtmesinden hemen sonra kullanılmaktadır. Firmamıza ulaşan müşteri bahsettiği sorunlar konusunda bir randevu talebi oluşturmakta ve ona uygun olarak hizmete başlanmaktadır. Hizmet sırasında ilk olarak dinamik bir ekip ortalama olarak 30 dakika içerisinde müşterilerin evine gitmekte ve sorunu müşterinin ağzından dinlemektedir. Ardından sorunun kaynağını anlamak için dairedeki kaçak suyun tespitine başlamaktadır. Bulunan su sızıntısının yeri lokal olarak belirlenmekte ve müşteriye gösterilmektedir. Müşterinin istemesi doğrultusunda su sızıntısı olan kısım kırılabilmektedir. Müşterinin onarım istemesi durumunda ise ekip onarımı bizzat gerçekleştirmekte ve müşterilere işlem ile ilgili detaylı bir form vermektedir.

 

 

Garantili su kaçağı tespiti yanı sıra tamiri de son derece önemlidir. Özel cihazlar ile su kaçağının olduğu nokta lokal olarak tespit edildikten sonra müşterilerin talebi doğrultusunda onarım işlemi de gerçekleştirilmektedir. Su sızıntısının temiz su içerisinde olması durumunda kaçağı tespit etmeye gelen ekip hemen onarıma başlamaktadır. Sorunun temiz suda değil de giderlerde olması durumunda fiyat otomatik olarak artmaktadır. Ayrıca giderlerde sorun var ise onarım işlemi aynı gün gerçekleştirilememekte ve ileri bir tarihe randevu oluşturulmaktadır. Randevu tarihinde onarım ve tadilat işlemleri tamamlandıktan sonra temizleme işlemi sağlanmakta ve müşteriye teslim gerçekleştirilmektedir. Onarımın ardından onarım ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı bir form müşteriye verilmektedir. Bu form ile alınan hizmetin 1 yıl garantisi başlamış olmaktadır.

 

Görüntülü Su Kaçak Tespiti

 

Görüntülü su kaçak tespiti sırasında kırmadan ve dökmeden su kaçağı anlaşılmaktadır. Görüntülü su kaçak tespit cihazları, üst katta yer alan banyo borularında ya da çatılarda oluşan çatlaklar nedeni ile ortaya çıkan sızıntıların kamera sayesinde görüntülenebilmesine imkân vermektedir. Kameralar kızılötesi yolla çalışmaktadır. Bu kameralar sayesinde zeminde, tavanda ya da duvarda yer alan gizli sızıntılar kolay bir şekilde fark edilebilmektedir. Güçlü ve hassas olarak üretilen bu sızıntılara özgü kameralar sayesinde gözle görülemeyen ve leke bulundurmayan noktasal su koçakları da hızlı bir şekilde fark edilebilmektedir. Kameralarda yer alan kızılötesi özellik ortamdaki sıcaklık farkını göstermektedir.

Kameralı su kaçak bulma özel cihazlar ile İstanbul Tesisat tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu işlemde kullanılan termal kameralar sayesinde başta kalorifer borusu gibi sıcak su sızıntıları olmak üzere pek çok alanda su sızıntısı teşhis edilebilmektedir. Sızıntı tespit etme işleminde herhangi bir sökülme işlemine gerek duyulmamaktadır. Nemi uzak mesafeden algılayabilen termal kameralar sayesinde en ufak bir sızıntı bile tespit edilebilmektedir. Bulunan kaçakların incelenmesinde ilk olarak sorunun hangi tesisat sisteminden kaynaklandığı belirlenmelidir. Sorunun tesisat sistemine göre tadilat çalışmalarına başlanmaktadır. Temiz su boruları için ayrı kirli su boruları için ayrı tadilat işlemi gerçekleştirilmektedir. Temiz su borularının yer aldığı kaloriferlerin tadilat işleminde yalnızca kaçağın olduğu alanın açılması yeterlidir. Nadiren bir ya da iki fayans sökülebilmektedir. Kirli su borularında ise komple borunun sökülmesi ve yenilenmesi gerekmektedir.

 

Su Kaçağı Tamir Fiyatları

 

Su kaçağı tespiti kadar tamiri de son derece önemlidir. Su kaçağının tamirinde istenilen fiyatlar, kaçağın kirli su mu yoksa temiz su mu olduğuna bağlıdır. Eğer sızıntı kirli su borularında ise fiyat da buna göre artacaktır. Bunun nedeni atık su korularında meydana gelen kaçakların tamiri için ufak tadilatların yeterli olmamasıdır. Özellikle pimaş borusunda meydana gelen kırılma ya da çatlama olaylarında boru komple sökülüp düzeltilmekte ve bu da artı bir maliyete neden olmaktadır.

Kaynak: https://www.sukacagiistanbul.gen.tr