SP Lideri Kamalak: İnine gireceğiz dediklerini kamuya mı taşıyacak?

SP Lideri Kamalak: İnine gireceğiz dediklerini kamuya mı taşıyacak?
7 Mart 2014 03:00

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalar, Erdoğan’ın dershane öğretmenlerini kamuya almak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

 

SP lideri Kamalak, Başbakan’ın dershane öğretmenlerini kamuya almak gibi bir düşünce içerisinde olmadığını söyledi. Kamalak, “Önce ‘İnlerine gireceğiz’ ‘Haşhaşi’ diyeceksin sonra kamuya alacaksın. Bunlar inandırıcı değil” dedi.

 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yerel seçim çalışmaları kapsamında Yozgat ve ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri’nde partisi tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Kamalak yaklaşan yerel seçimlerinin oldukça önemli olduğunu belirterek, Türkiye’deki bütün stratejik kuruluşların yabancıların kontrolünde olduğunu iddia etti.

 

AÇIKLAMALAR YETERSİZ

 

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kamalak’a, kamuoyunda “Dershaneler yasası” olarak da bilinen kanunla açıkta kalacak öğretmenlerin durumu soruldu. Hükümetin bu yönde yaptığı açıklamaların yetersiz olduğunu belirten SP lideri Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın dershane öğretmenlerini kamuya almak gibi bir düşünce içerisinde olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

 

İNANDIRICI DEĞİL

 

“Önce, ‘İnlerine gireceğiz’ ve ‘haşhaşiler’ diyeceksin. Sonra da ‘Kamuya alacağız’ diyeceksiniz, Bunlar inandırıcı değil. Amaç dershanelerdeki öğretmenleri kamuya almak değil, onlardan kurtulmaktır zaten. Onların nasıl vasıflandırıldığı herkes tarafından biliniyor. Sonra kamuya öğretmen almanın şartları da belli. Merkezi sistemle sınava girecek, belirli şeyler var, performans belgeleri lazım. Bu sözler inandırıcı değil. Çünkü olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde ‘İnine kadar gireceğiz’ diyor, inine kadar girmek istediği insanları kamuya mı taşıyacak?”

 

FEZLEKELERİ İKTİDAR ENGELLEDİ 

 

Kamalak, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarına adı karışan bakanların fezlekelerinin Meclis’te bekletilmesine ilişkin hatırlatma üzerine ise şunları söyledi:

 

YARGININ ÖNÜ KESİLDİ

 

“Seçim öncesi görülmesi istenmiyordu, iktidar partisi bunu engellemiş oldu. Başarmış oldu, şimdilik ama tehir etmek çözüm değildir, o da tabii başlı başına soru işaretleri taşıyor. Korkulacak bir şey yoksa hızlandırması lazım. Sizin endişelenecek bir şeyiniz yoksa açarsınız kapıyı sonuna kadar ‘Söyleyecek neyiniz varsa söyleyin’ dersiniz. Siyaseten suçlanıyorsa bir insan veya bir grup, bu tür suçlamaların temizlenmesinin yolu yargıdan geçer. Bir an önce yargının yolunu açmak icap ederdi ama gördük ki yargının yolu kesilmeye çalışıldı ve büyük ölçüde kesildi.”