Sorularımıza yanıt bekliyoruz

Sorularımıza yanıt bekliyoruz
14 Eylül 2012 08:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Milletvekilleri, insanımızı ilgilendiren herhangi bir sorunla ilgili düsüncesi olan herkesle görüşebilir. Bu, CHP’nin tutumunun ekseninin, yörüngesinin şuraya veya buraya kaydığı anlamına gelmez” dedi çimlere çeyrek kala milliyetçilik taslayan sayın Başbakan, mertsen, cesursan açıkla” diye konuştu.

 

-“CHP, TOPLUMA KARŞI SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRİYOR

Koç, oldukça vahim bir süreç yaşandığını öne sürerek, “Esip gürlemek çok kolay, dönem milliyetçiliği yapmak çok kolay, konjonktürel milliyetçi rolüne soyunmak da çok kolay ama yürek isteyen budur, neyin altına girdin, Türkiye’yi neyin altına soktun? Sen çekmiyorsan, hakkında hayali suikast düzenlendiğini iddia eden, konuşmayı da çok seven yardımcın açıklasın. Sizin bu protokollerde federasyon, özerklik, konfederasyon gibi çözümler konusunda herhangi bir mutabakatınız oldu mu olmadı mı” diye sordu.

CHP’nin bu sorulan sorarken, topluma karşı sorumluluklarım yerine getirdiğini belirten Koç, milletin böyle bir kritik dönemde bu soruların yanıtını bümeye hakkı olduğunu kaydetti. Koç, bir gazetecinin sorusu yanıtlarken de hükümetten konuya ilişkin en kısa sürede açıklama beklediklerini ancak “saptırmaya karınlarının tok olduğunu” söyledi.