Soner Yalçın 'aydın insan'

Soner Yalçın 'aydın insan'
24 Ocak 2013 00:04

Kabataşlılar Derneği tarafından 10 yıldır düzenlenen “Kabataşlılara Göre En iyiler Ödülleri” ve Yönetim Kurulu Onur Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Bu yıl, Ahmet Taner Kışlalı ‘Aydın İnsan’ Onur Ödülü, ODA TV davasında 682 gün tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın’a verildi.


 
Feriye Kültür Merkezi Hamdi Saver Salonu’nda yapılan ödül töreninde, Hürriyet yılın ‘En iyi gazetesi’, Kanal D ‘En iyi televizyon kanalı’, Kanal D Haber ‘En iyi ana haber programı’, Kanal D’de yayınlanan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ adlı yarışma ‘En iyi yarışma programı’ ve Yalan Dünya ise ‘En iyi dizi’ dalında dalında ödüle layık görüldü.

“HİÇBİR AYDIN ÖLDÜRÜLMESİN DİYORUM”

 
2004 yılından itibaren Ahmet Taner Kışlalı adına verilen ‘Aydın İnsan’ Onur Ödülünü bu yıl ODA TV davasında 682 gün tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın aldı. Yalçın ödülünü Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı’nın elinden aldı.


 
Ödülü vermeden önce konuşan Nilüfer Kışlalı, Yalçın’ın cezaevinden çıkışta yaptığı konuşmaya değinerek, “Soner beye bir şey söylemek istiyorum. O konuşmayı dinleyince bende çok etkilendim. Eminim sizde etkilendiniz. Konuşması bitirirken ‘Ölmeyi biz onlardan öğrendik’ dedi. Ben ölmeyi öğrensin istemiyorum bu şekilde. Onların gençlere, gençlerin onlara ihtiyacı var. Onlar yazsınlar, aydınlatsınlar, devam etsinler, artık hiçbir aydın öldürülmesin diyorum” dedi.


 
“BİZİM 170 YILLIK BİR AYDINLANMA YÜRÜYÜŞÜMÜZ VAR”

 
Soner Yalçın ise 26 yıllık meslek yaşamındaki en anlamlı ödülü aldığını belirterek, “Bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu ödül, 26 yıldır gazetecilik yaşamımda aldığım en anlamlı ödüldür. Ahmet Taner Kışlalı hocam adına aldığım ödüldür. Bizim ülkemizde ne yazık ki gerçekler çok tehlikelidir. Gerçeği söyleyen, gerçeği yazan, gerçeğin yanında durana mutlaka kötülük yapılıyor. Ya işsiz bırakılıyor, ya hapse atılıyor, yada kör karanlık kuytularda katlediliyor. Ama bütün bunları rağmen bizim 170 yıllık bir aydınlanma yürüyüşümüz var. Biz bu aydınlanma yürüyüşümüzün bayrağını Ahmet Taner Kışlalı gibi hocamızdan aldık. Düşürmeye hiç niyetimiz yok. Bu bayrağı hep birlikte yukarı çıkaracağız aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.