Erzurum'da snowboardcılar heyecanlandırdı

Erzurum'da snowboardcılar heyecanlandırdı
26 Şubat 2013 11:26

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen ‘Snowboard Türkiye Şampiyonası’ renkli ve heyacanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu.

 

 

 

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası 25 Şubat pazartesi günü Dedeman Oteli önündeki pistlerde başladı. Bu akşam sona erecek şampiyonaya 13 ilden 100 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen yarışmalarda dereceye girebilmek için hız yapan bazı sporcular düşünce metrelerce sürüklendi. Yaralanan sporculara kar motosikletli 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

 

 

 

Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, 1-11 Mart tarihleri arasında Dünya Snowboard Şampiyonsı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasının tüm güzelliği ile devam ettiğini söyledi. Erzurum’un kayak eğitim merkezi haline geldiğini belirten Bayraktar, şöyle dedi:

 

 

 

 

 

İlk etap sonucunda dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonu olmak için yarışıyor. Dereceye giren sporcuların milli takıma girme şansları da doğuyor. Dereceye giren sporcular akşam saatlerinde belli olacak. Kent merkezinin Palandöken’e 10 dakikalık uzakta olması nedeniyle Dünya Şampiyonası’nda Erzurum halkını burada görmek istiyoruz.”

 

 

Şampiyonaya Isparta’dan katılan Aslan Can Taş ise, “Şampiyona güzel geçiyor. Şu an ikinciyim. Sporcular arasında tatlı bir rekabet var. Türkiye’de snovboard giderek ilerliyor. Bu da bizleri çok sevindiriyor. Rekabet başarıyı getiriyor. Palandöken’deki pistler tam istediğimiz gibi” diye konuştu.