Skolyoz hastası gülizar'ın çaresizliği

Skolyoz hastası gülizar'ın çaresizliği
9 Temmuz 2013 07:21

Ordu’da doğuştan skolyoz (omurilik eğriliği) hastası olan 17 yaşındaki Gülizar Dede, ameliyatla iyileşeceği günleri umutla bekliyor.

Ordu’nun Akyazı Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki Necla ve aynı yaştaki Şaban Dede çifti, doğuştan omurilik hastası olan kızı Gülizar Dede’yi ameliyat ettirmek için yıllardır çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. Anne Gülizar Dede, kızının hastalığı nedeniyle yürümekte zorlandığını, ihtiyaçlarını da güçlükle karşılar hale geldiğini belirterek, Eşim inşaatlarda çalışıyor. Nerede iş bulursa orada günü birlik çalışıyor. Şu an Samsun’a gitti, 10-15 gün çalışıp geri gelecek. Bende çocuğumla ilgilendiğim için çalışamıyorum. Hiçbir sosyal güvencemiz de yok. Ev kiramızı bile ödeyemez olduk. Tek istediğimiz kızımın bir an önce ameliyat olup iyileşip sağlığına kavuşması dedi.

AMELİYAT İÇİN PARA GEREKLİ

Kızının ancak ameliyatla iyileşebileceğini, bununda özel bir hastanelerde mümkün olduğunu da dile getiren anne Necla Dede, İstanbul’da iki hastane bulduk ameliyat yapan. Biri 100 bin liraya, diğeri ise 35-40 bin liraya yakın para istiyor. Doktorlar hep ‘Bugün git yarın gel’ dedi. Yıllardır çözüm bulamadık. Çalmadığımız kapı kalmadı. Hiçbir yere gidip arkadaşlarıyla oynayamıyor, dışarıya çıkamıyor. Bu hastalığından dolayı hiçbir şey yapamıyor diye konuştu.

İYİLEŞMEK İSTİYORUM

3 çocuklu ailenin en büyüğü olan omurilik eğriliği hastası Gülizar Dede ise yaşıtları gibi oynamak istediğini söyledi. Bir an önce ameliyat olarak iyileşmek istediğini ifade eden Gülizar Dede, “Kardeşlerimle, arkadaşlarımla oynayamıyorum. Okumak istiyorum ama okuyamıyorum. Ortaokulu bitirdim, liseye gidip gidemeyeceğim daha belli değil. Hastalığım engel, iyileşmek istiyorum” dedi.