Şırnak’ta helikopterler yerine bu kez yamaç paraşütleri uçtu

Şırnak’ta helikopterler yerine bu kez yamaç paraşütleri uçtu
5 Eylül 2013 13:30

Şırnak’lılar, yıllırdır terörle mücadele kapsamında gökyüzünde sadece Helikopterler ve savaş uçakları görürken, ilk kez yamaş paraşütü görmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

Şırnak Doğa Sporları ve Havacılık Derneğinin organize ettiği bir etkinlik ile Namaz Dağı’ndan havalanan yamaç paraşütü yaklaşık 30 dakika Şırnak’ın semalarında gezdi. Yamaç paraşütü ile uçan gençler, destek olması halinde Cudi ve Küpeli Dağları arasında yamaç paraşütü sporunu festival havasında yaygınlaştırabileceklerini söylediler.

 

Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için başlatılan ve yaklaşık 8 aydır süren Çözüm sürecinin etkileri sadece karadaki yaşam faaliyetlyerinde değil artık havada da yapılan spor aktivitelerinde de görülmeye başlandı. Terörle mücadele kapsamında yıllardır sadece savaş uçakları ve saldırı tipi Helikopterlerin uçtuğu Şırnak semalarında artık yamaç parüşütleri uçmaya başladı. Şırnak Doğa Sporları ve Havacılık Derneği, kentte bir ilki gerçekleştirerek 3 bin 250 metre yüksekliğindeki Namaz dağından yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Dernek başkanı Osman Oğrak ve Dernek kurucu üyesi Fahrettin Atak, yamaç paraşütleri ile Şırnak’ın arkasından bulunan Namaz dağından yamaç paraşütü ile uçtu. Kent için lik olup yarım saat süren ve izleyenlerin nefesini kesen kesen uçuşlar sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

 

Dernek kurucu üyelerinden ve Şırnak üzerinden Cudi ve Küpeli Dağları arasındaki vadide paraşütü ile uçan Fahrettin Atak, Mayıs 2012 tarihinden beri Siirt Üniversitesi Havacılık kulübü ile başlattıkları yamaç paraşütü etkinliklerinin bulunduğunu belirterek, “Amacımız, Siirt’te yamaç paraşütçülüğünü öğrenip memleketimiz Şırnak’ta yaygın bir hale getirmektir. Barış sürecinin iyiye gitmesiyle birlikte buralarda artık havalar elverişli hale geldi. Eskiden Helikopterlerin uçtuğu yerlerde, şuan yamaç paraşütü uçuyor. Burada tek bir sıkıntımız var, gerekli yerlerden de destek alamıyoruz. Eğer bize destek verilirse burada daha fazla kanat sayısı il daha güzel işler yapabilecek seviyedeyiz. İlk etapta bizim yapmak istediğimiz bir şey var. Artık buralar da bir şeylerin değiştiğini göstermeye çalışıyoruz. Bunun içinde gerekli kurumların, işadamlarımızın bize her türlü desteği vermelerini istiyoruz” dedi.

 

Barış Süreci ile birlikte Şırnak’ta yamaç paraşütü sporuna başladıklarını ifade eden Şükrü İlter ise, “2013 yılında Siirt’e paraşüt kursuna katıldığını ifade ederek, Küpeli’de, Cudi’de uçuşlar planlamak istiyoruz. Ama, şuan kısıtlı imkanlar sebebiyle yapamıyoruz. Biz bu işi Şırnak’ta üç kişi olarak yapıyoruz, daha da ilerlemesini de istiyoruz. Yamaç paraşütünde destek verilirse Cudi ve Küpeli dağlarında festival havasında bu etkinlikleri yaygınlaştırabiliriz” diye konuştu.