Sinop'ta yer alan AKP'liler

Sinop'ta yer alan AKP'liler
20 Şubat 2013 14:35

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Genel Merkezde bir basın toplantısı düzenleyerek Merkez Yönetim Kurulu Toplantısının gündemini açıkladı.

 

 

 

Koç, ayrıca provakasyonlar sırasında Sinop’ta rol alan AKP’lilerin fotograflarını da basın mensuplarıyla paylaştı.

 

Toplantı devam ederken basına açıklamalarda bulunan Koç, BDP’li Milletvekillerinin Karadeniz turu sırasında Sinop ve Samsun’da yaşanan olayları değerlendirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Koç, “Şurası çok açık ve net, demokratik bir toplumda her legal siyasi parti ülkenin her yerinde kendi görüşleri çerçevesinde toplantılar düzenleyebilir, düzenleyebilmeli. Etkinlikler yapabilmeli ve bunun da güvencesi hükümetin sağladığı güvenlik ortamı olmalı” diye konuştu.

 

 

 

Yaşanan olayların tasvip edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Koç şunları kaydetti:
“Bu olaylar nedeniyle sosyolojik incelenmesi yapılmadan hemen Başbakan kendisine hazır yemek gibi konuşma hazırlayan danışmanlarının verdiği bilgiyle grup toplantısında çıkıyor, başta CHP olmak üzere bu yaşanan olayların sorumluluğunda adres çıkartıyor. Yine en küçük muhalefet partisinin sözcüleri kendi grup toplantılarında Başbakan’ın Türkiye’yi kamplaştıran kutuplaştıran söylemlerine adeta yardım eder gibi, aynı şekilde asılsız, astarsız CHP’yi, CHP’lileri ve CHP’nin Sinop başta olmak üzere o bölgede onurlarıyla görev yapan Belediye Başkanını suçlama yarışına girişiyorlar. Bu ülkeye demokrasiyi, hoşgörüyü getiren CHP’dir. Partinin resmi sözcüsü ve Samsun Milletvekili olarak çok açıkla ifade etmek istiyorum, CHP bu süreçte hiçbir eylemin içerisinde olmamıştır. Hiçbir CHP’li de bu eylemlerin içerisinde yer almamıştır.”

 

 

 

 

“NİYE CHP’Yİ BU SÜRECİN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR?”

Başbakan’ın ezbere konuştuğunu ifade eden Koç, “Ya diğerlerine ne demeli, kendilerine aktarılan iki bilgi ile siyaset yapmayı hala eski mesleklerinden gelen alışkanlıkla tuluat yapma zanneden bazıları, CHP’li Sinop Belediye Başkanını ve CHP’nin kurumsal kimliğini bu eylemlerin içindeymiş gibi sunarak, Başbakan’a kafasında projeyi gerçekleştirmek için adeta yardımcılık yapıyorlar” diye konuştu.

 

 

Koç, AKP’yi Yılmaz Özdil’in satırlarıy?la vurdu:

 

 

Kendisinin geçtiğimiz Pazar günü bir toplantı nedeniyle Samsun’da olduğunu ve bu toplantıya bölge il başkanları ve milletvekilleri ile Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün de katıldığını belirten Koç, Ergül’ün eşinin rahatsızlığı nedeniyle Pazartesi günü de Samsun’da olduğunu kaydetti. Koç, “Ezbere konuşursanız, yalan söylerseniz, hedef saptırırsanız döner dolaşır bu yalan ve iftira sizi mahcup eder” dedi. CHP’nin olaylarla ilgili sağduyu çağrısının ortada olduğunu belirten Koç, “Niye büyük bir gayretle CHP’yi bu sürecin içine çekmeye çalışıyorlar? Niye CHP’li yetkilileri bu sürecin içine çekmeye çalışıyorlar?” diye sordu.

 

 

 

 

 

“CHP’DEN ÖZÜR DİLENMELİ”

Koç, Sinop’ta çekilen ve AKP’li Sinop Dikmen Belediye Başkanın yer aldığını söylediği bazı fotoğrafları gösterirken, “Teröristlere prim verilmemesi çağrısında bulunuyor. Gazete örnekleri elimde” dedi. Sinop Emniyet Müdürü’nün de fotoğraflarda yer aldığını belirten Koç, AKP’nin eyleme öncülük yaptığını ileri sürdü. Koç, “Ey Başbakan bundan sonra senin önüne getirdikleri kağıt üzerindeki haberlere bir bak, doğruluğunu kanıtla, ondan sonra sağa sola saldır, sağa sola iftira at” dedi.

 

 

 

 

 

Koç, CHP’ye yönelik suçlamalar nedeniyle özür belediklerini de ifade ederken “Olay burada kalmayacak. Açık olarak söylüyorum, grup toplantısında ya da oradaki olaylar sürecinde çeşitli medya organlarına, CHP ve CHP’li Belediye Başkanımızla ilgili açıklama yapanların hem CHP’nin kurumsal kimliğinden, hem de CHP’li Sinop Belediye Başkanımızdan açıkça özür dilemesi gerekmektedir” dedi.

 

 

 

 

 

“ASILSIZ SUÇLAMALAR KİRLİ BİR PROJENİN İŞ BİRLİĞİ ARKADAŞLIĞINDAN GELİYOR”

Başbakan’ın “Bu nasıl vampirlik, bu nasıl kan sevdası” sözlerini de değerlendiren Koç, şöyle devam etti:

“Senin duygu dünyanda başka düşüncelere yer yok mu, Başbakan? Hani sen şiirler okurdun, Mevlana’dan, insanlıktan, kardeşlikten, yücelikten bahsederdin? Bu vampir dostluğu nereden çıktı, bu kan emicilik, bu kan sevdası nereden çıktı? CHP tüm yalan ve iftiralara karşı sağduyulu tutumunu sürdürmeye devam edecektir. Toplumun bütünün kucaklayan, kaynaştıran 81 ildeki kardeşliği korumayı hedefleyen çizgisini pekiştirerek sürdürecektir.

 

 

 

 

Başbakan ve diğer siyasi parti sözcülerinin CHP’ye dönük asılsız suçlamaları aslında kirli bir projenin iş birliği arkadaşlığından gelmektedir. Türkiye Başbakan’ın ve yedeğine şimdi aldığı en küçük siyasi partinin açık, gizli anayasal pazarlıklarına rağmen kardeşliğini, birliğini koruyacaktır, sağduyusunu yitirmeyecektir. Yurttaşlarımız Başbakan’ın gizli planlarına Türkiye’nin kardeşliğini bütünlüğü kurban etmeyeceklerdir.”