Sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve servisi

Sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve servisi
15 Temmuz 2015 08:10

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanlar, 40 dereceye kadar yükselen sıcaklık nedeniyle özel olarak serinletiliyor.

 

 

Hayvanat Bahçesi veterinerlerinin gözetim altında tuttuğu bazı cins ve ırktaki hayvanlara gün boyunca fıskiye ile su sıkılıyor, serinlemeleri için buzlu meyve kokteylleri hazırlanıyor. Özel ilgi ve özene ihtiyacı olan hayvanların başında ise soğuk iklimlerde yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan maymun, boz ayı, yak ve lama gibi canlılar geliyor. Fıskiyelerin açıldığı kafeslerde hayvanlar suyun altında serinliyor. Hayvanat bahçesi sakinleri, buzlu meyve mönüleri yiyerek sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Sorumlu Veteriner Hekimi Aygül Arsun, özellikle öğle saatlerinde soğuk iklim canlılarının kafeslerinde serinletme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kanatlı canlıların vücut ısılarının yüksek olduğunu bu nedenle sıcak havaladan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Arsun şöyle dedi:

 

“Fıskiye bizim bir numaralı serinletme yöntemimiz. Kafeslerin çevresi fıskiyeyle çevrili. Her kafesin bakıcısı ayrı. Sıcaklık yükseldiğinde ıslatma sistemini açarak, kafeste yaşayan canlıların üzerine suni yağmur yağdırıyoruz. Öğle yemeklerinde ise bir gün önceden hazırlanarak dondurduğumuz meyve kokteyllerini servis yapıyoruz. Hayvanlarımız fıskiye altında buzlu meyvelerini yerken, sıcak havanın olumsuzluğundan kurtuluyor.”

 

Yaşam alanlarında havuz bulunan boz ayılar da gün boyunca su içinde oyunlar oynuyor. Ayılar, yemeğin ardından havuza girerek gün boyunca serinliyor. Maymun kafesi ise yüzlerce maymuna ev sahipliği yapıyor.

 

 

Kaynak: İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)