Şerit Testere Seçimi Nasıl Yapılır?

Şerit Testere Seçimi Nasıl Yapılır?
2 Aralık 2020 11:24

Şerit testere, en az iki tekerlek arasına dağılmış bir dizi metal diş içeren uzun, keskin bir bıçağa sahip güçlü bir alettir. Kesim sürecine en uygun şerit testere seçimi için, kesilen malzeme ve makine türü önem arz eder.

 

Her şerit testere, kapasitesine uygun bir kasnak tasarımı, ana elektrik motoru ve yan ekipmanlarla donatılmıştır. Testere tiplerini temel olarak 3 ana değişken belirler: testere genişliği (diş ucundan sırt kısmına kadar olan mesafe), inç başına diş sayısı (TPI) ve set yapısı (çapraz yapısı).

Doğru dişin seçilmesi kesim işleminin başarısı için çok önemlidir TPI olarak adlandırılan inç başına düşen diş sayısı testerenin direkt olarak talaş biriktirme kabiliyetini, kesim işlemlerinde ortaya çıkan yüzey kalitesini ve toplam kesim miktarını etkiler.

Diş seti ise testerenin sıkışmasını önleyen, kesme açıklığına izin veren açıları ifade eder. Söz gelimi hafif bir set pürüzsüz bir kesim sağlar ancak dar eğrilerde daha az etkilidir.

Elinizdeki malzemeye uygun şerit testere seçimi için Kar-Tes Kesici Takımlarla iletişime geçebilir, yüksek kalitesi, teknik yenilikleri ve üst düzeydeki müşteri memnuniyeti ile bilinen Röntgen markalı ürünler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar, Kurulduğu 1981 yılından beri metal kesim ve işleme sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir. Uluslararası markaları ile Türkiye‘de lider konumda bulunan Kar-Tes, uzman ekibiyle ve geniş CNC hattıyla, daire testere bileme ve şerit testere kaynak hizmetlerini de sunar.