Serbest kıyafet Doğu'da önlük yerine peşmerge kıyafeti mi getirecek?

Serbest kıyafet Doğu'da önlük yerine peşmerge kıyafeti mi getirecek?
5 Aralık 2012 08:48

AKP sırf türbanı okullara daha rahat sokabilmek için ‘serbest kıyafet’ uygulamasına geçti. Ama bu girişim Doğu’da çocukları tek tip Peşmerge kıyafetiyle okula gönderme uygulamasına dönüşebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir yönetmelikle okullardaki tek tip kıyafet uygulamasını kaldırdı. 4+4+4 ‘le eğitim sistemini altüst eden AKP, 31 yıllık kılık kıyafet yönetmeliğini de değiştirdi. Türbanın önünü açmak için yapılan değişiklikle öğrencilere kıyafet özgürlüğü tanındı! Ailelere baskı yapılacak İşte bu noktada aslında tehlike çanları çalıyor. Çünkü Doğu ve Güneydoğu’da çocuklar PKK’lıların giydiği kıyafetlerle okula gidecek.

PKK’nın bu konuda çocukların ailelerine baskı yapmaya başladığı öğrenildi. Bu arada BDP’li vekiller de sosyal paylaşım sitelerinde velilere çocuklarına bu kıyafetleri giydirmeleri konusunda teşvik etti.

Başbakan destek verdi

Başbakan Erdoğan ise okullarda serbest kıyafet uygulamasını savundu. Grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Sanki tek tip kıyafet olunca zengin-fakir ayrımı hissedilmiyor. O ilkokullarda bizler de okuduk. Önlük hiçbir zaman gelir farklılığım örtemez. Önlüğün kumaşından, ayakkabısından kimin zengin fakir olduğu anında ortaya çıkıyordu. Aksaklıklar çıkarsa buna müdahale ederiz” dedi.

BDP’liler ailelere, çocuklarınızı bu kıyafetle okula gönderin diyor BDP’li milletvikelleri sosyal medyada aileleri çocuklarını dağdaki teröristlerin giydiği kıyafetlerle okula göndermek için teşvik ediyor. BDP’lilerin dışında PKK’lılar da ailelere baskı yapıp, gözlerini korkutuyor.