Sendikalar 2019 bütçesini protesto etti

Sendikalar 2019 bütçesini protesto etti
1 Aralık 2018 18:19

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve ona bağlı sendikalar, iktidarın 2019 bütçesini, Ankara’daki Ulus Atatürk Heykeli önünde gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti.

 

 

Yavuz Alatan / Sözcü

 

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Ulus Atatürk Heykeli önündeki eylemde, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz” açıklaması yaptı.

 

 

Genel Başkan Mehmet Balık, “AKP iktidarı krizi sadece izliyor. Krizin sorumluluğunu stokçulara, yükünü de zabıta ve vatandaşlara çıkarıyor” dedi. Başkanlık sisteminin, ‘’İstikrar değil, siyasi, ekonomik ve sosyal bir hüsran yarattığını” savunan Balık, şunları söyledi:

 
‘’Cumhurbaşkanı ülkeyi, Milli Eğitim Bakanı eğitim çalışanları ve velileri, Tarım Bakanı çiftçileri, Çalışma Bakanı işçileri, Adalet Bakanı adaleti, Diyanet İşleri Başkanı vicdanları, lüks harcamaları umursamamaktadır. AKP iktidarı, yarattığı bütçe açıklarını kamunun üzerine tasarruf, yurttaşların sırtına vergi olarak yükledi. Bitmez tükenmez lüks hevesin bedelini bu ülkenin yoksul yurttaşları ve kamu emekçilerinin ödemesine karşı çıkıyoruz. 2019 bütçesinden yeterli payı almak istiyoruz. Tüm zamların geri çekilmesini ve maaşların insanca yaşam seviyesine getirilmesini talep ediyoruz”

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sendikalar-akpnin-2019-butcesini-protesto-ettiler-2771177/