Sendika gözaltılarına tepki

Sendika gözaltılarına tepki
26 Haziran 2012 10:03

Özel Yetkili Ankara Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü operasyon kapsamında, KESK ve buna bağlı sendikalara yönelik 20 ilde eşzamanlı operasyon büyük tepki çekti. KESK Genel Sekreteri ismail Hakkı Tombul, bu operasyonla hükümetin kendisi gibi düşünmeye herkesi susturmaya çalıştığını söyledi. BDP Eşbaşkanları, operasyonu “yeniden dizayn uygulamaları çerçevesinde darbeci bir operasyon” olarak niteledi.
Gaziosmanpaşa’daki KESK Genel Merkezi önünde açıklama yapan Tombul, bu operasyonla hükümetin kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmaya çalıştığını söyledi. Tombul, “Bu gözaltıların nedeni KESK’in kamuda yeni uygulamalara karşı sürdürdüğü itiraz, 21 Aralık’ta yaptığı grev, 28-29 Mart’ta bütün Türkiye’yi doğrudan etkileyen ‘4+4+4′ diye bilinen yasaya karşı gösterdiği direnç ve 23 Mayıs’ta toplusözleşmede verilen zamlara itiraz ettiği için yapılan büyük grevdir” dedi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da “Bu ve benzeri operasyonlarla sendikamızın yıpratılmasına, baskı altına alınmasına olanak olduğunu zannedenler yanılmaktadır” diye konuştu.

Operasyonun ardından bazı CHP ve BDP’li milletvekilleri KESK Genel Merkezi’ne gitti.
Muhalefetin susturulmak istendiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “KESK’in mücadelesi, kamu sendikacılığında AKP iktidarına karşı çok önemli bir mevzidir. İktidar bunu görüyor, Türkiye’nin her yerinde demokratik siyaseti sindirme amaçlı bu operasyonu yapıyor” diye konuştu.

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, yaptıkları yazılı açıklamada “Bu operasyonlar her şeyden önce hukuk dışıdır, siyasidir, AKP’nin Türkiye’yi kendi faşizan uygulamaları doğrultusunda yeniden dizayn etmeye yönelik gerçekleştirdiği darbeci bir operasyondur” değerlendirmesinde bulundu.