Sen Milletvekili misin yoksa pavyon kabadayısı mı?

Sen Milletvekili misin yoksa pavyon kabadayısı mı?
7 Şubat 2014 13:10

Değerli okuyucumla içten içe söyleşi bakımından yararına inandığım için düşüncelerimi rahatça aktarabileceğim kurgusal makalemden birini daha, aşağıdaki satırlarda gündeme getiriyorum.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Zaman zaman, bir kısım demokratik olarak geri kalmış ülkelerin parlamentolarında milletvekilleri arasında kavgalar ve birbirlerine karşı ani saldırılar olur.

 

Ama anladığım kadarı ile bu kavgaların hiçbiri başbakanın veya genel başkanının gözüne girip, ya hortumlama yolu ile rant götürme ya da, bir dahaki seçimlerde bir daha aday gösterilme kaygısından kaynaklanmadığı kesindir.

 

Ya nedir?

 

Karşıt parti milletvekilleri arasında çıkan bu kavga çıkarılan yasaların yarar ve zararına inanma bakımından kaynaklanan görüş ayrılığındandır.

 

Bizim Parlamento’da da zaman zaman bir kısım milletvekilleri de başka siyasal parti milletvekillerine saldırı da bulunuyorlar.

 

Bilhassa karakteri olumsuz uyanık geçinen hortumcu milletvekilleri başbakanın gözüne girip milletin malını hamutu ile yutmak ve bir dahaki dönem tekrar milletvekili adayı yapılması için ‘’Genel Kurul’’da çıkan herhangi bir kargaşadan yararlanıp muhalefet milletvekillerinden birinin üzerine aniden saldırıp, birkaç yumruk atarak kaşını veya gözünü bir yerini yaralar.

 

Bu tamamen artistik bir oyundur; herifin vatan veya millet diye asla bir kaygısı yoktur; iğrenç gözleri ve b.k dolu midesi fakir fukaranın malı üzerindedir.

 

Şimdi kurgusal olarak böyle birini yazmağa devam ediyorum.

 

Böyle bir herifin, bütün yaşamı dalavere, kalleşlik, aniden insanların üstüne saldırma gücü yetmediği taktirde kiralık itlerini bu işlerle ilgili görevlendirip aşağılık yaratılışına müsait işlevini yerine getirme necaset gayreti içindedir.

 

Böyle bir herif, korkutma yolu ile gücü yeteceğine inanırsa önce tehdit ve küfürle işe başlamak üzere muhatabına telefon açar veya daha tedbirli gitmek üzere kendi yemlediği itlerine telefon açtırır.

 

Böyle bir herif kesinlikle geri zekalıdır.

 

Bunu nereden biliyoruz?

 

Hiçbir sorunu bilgi yolu ile halletmez, hep kaba kuvvete başvurur.

 

Çünkü, fiziksel kavga zeka ile ters orantılıdır.

 

Böyle bir herifin geçmişteki seçilmişliğinde de muhakkak sicili bozuktur.

 

Eminim ki, bu yüzden hapis yatmışlığı kesindir.

 

Böyle bir herif, hele de din tüccarı hükümetler döneminde milletvekili ise din, iman ve İslami değerler maskesine bürünerek, İslam’ın ret ettiği en büyük yasaklardan biri olan hırsızlığın dik alasını yapar.

 

Çok sinsi olduğu için hırsızlık ve hortumculukla suçlandığı zaman şurada burada ve sosyal medyadaki hesabından şerefini ortaya koyar.

 

Böyle bir herifin şerefi olsa zaten hırsızlık ve hortumculuk yapmaz.

 

Bundan dolayı olmayan şerefini ortaya dökmesi çok mu zor onun için?

 

Ben böyle durumlarda itham edilen hırsızların kendilerini halkın gözünde temize çıkarmak için şereflerini ortaya dökenlere ‘’Siyasal güç yolu ile milletin ve devletin malını ispatsız olarak hortumlayan p.zevenkler şerefsizdir’’ diyorum.

 

Öyle ki, böyle bir herif iktidar milletvekili ise bu süreçte geçmiş borçlarını ödediği gibi, büyük miktarda da milyonlarca fakir fukaranın malından edindiği kirli bir serveti vardır.

 

Böyle bir herif, büyük şehirlerde edindiği bir yığın taşınmazın yanında kendi şehrinde de edinmediği mülkler ve kapatmadığı kıymetli arsalar kalmamıştır.

 

İnsan kalabalığı ile haşir neşir kamu kurumlarının darphane gibi para basan kantin işletmelerine bile el koymuştur.

 

Tabii ki, enayi değil böyle bir herif; güvendiği yakınlarının üstüne yapıyor tüm bunları.

 

Böyle bir herifin hırsızlık genleri çok güçlü, bundan kendini kurtaramaz.

 

Suç, böyle bir herifi milletvekili yapan liderde.

 

Onunda böyle bir derdi olamaz.

 

Onun için milletvekili değil, kendisi için canını feda edecek zekası küçük kurşun asker lazım.

 

Ben böyle bir herife milletvekili değil ‘’pavyon kabadayısı’’ diyorum.

 

‘’Pavyon kabadayısı’’nın yine bir onuru vardır.

 

Ama böyle bir herifte kalleşliğin, üçkağıtçılığın, arkadan hançerlemenin her türlü pisliği vardır.

 

Böyle bir herif, iktidarının yıkılışını etkileyecek kanaat önderlerini, gazetecileri, yazarları, çizerleri tehdit etmekten geri durmaz.

 

Çünkü böyle bir necaset herif, milletvekili olarak mensubu bulunduğu iktidarı yıkılınca tapındığı hortumlama paraları elden gideceği için kudurma derecesine gelir.

 

Örneğin, böyle kirli bir herifin dolambaçlı yollardan bana gönderdiği tehditleri de vız gelir.

 

Tehdit alçakların, korkakların ve necaset çukuru içinde yuvarlanan böyle küçük heriflerin işidir.

 

Böyle adi heriflerin tıynetini çok iyi bilirim.

 

Örneğin, geçmiş zamanlarda böyle bir herif arkamdan kazmadığı kuyu kalmadı hatta yemlediği itlerine evimi bile taşlattırdı.

 

Batılı bir düşünür ‘’Köpeklerin insanlara havladığı gibi küçük insanlarda büyük insanların aleyhinde konuşur’’ der.

 

Ben diyorum ki, her bilinçli yurttaş dinsel değerler maskesine bürünüp, genel bütçeden millet devlet malını, milletvekili seçildiği kendi şehrinden de hemşehrilerinin mal varlığını hortumlayan hortumcu hırsızları, insanımız çok iyi tanımalı ve bunlara fırsat vermemelidir.

 

Böyle herifler korkaktır ama herkesi korkutup zeytinyağı gibi üste çıkmak için korkmuyormuş numarası yaparlar ve büyük hırsızlık dümenlerini yürütmek isterler.

 

Böyle bir herif adinin bayağısıdır; milletvekili değil, o bir ‘’pavyon kabadayısı’’dır.

 

NOT: Çok yakın bir geçmişte yazdığım bir yazımdan dolayı 15 inci sınıf bir zavallı herif sahte bir ad vererek ‘’Halkınhabercisi.com’’ haber sitemizi arayarak, beni tehdit etmiş. Ben yazdığım her satırın yasalara çok uygun olduğunu bilen biriyim. Cahil herif, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun. Tehditlerin nedeni ile her zaman için seni yargıya vermem an meselesi olabilir. Hakaret yorumları gönderen zavallılar, ‘’IP’’ numarası denen bir kavramın olduğunu ve size her zaman ceza ve tazminat davası açtıracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Küçücük herifler beni dinle: Tehdit etmek korkakların işidir; başka kapıya yollanın siz.Bir de utanmadan köşe yazarlığı yaptığım sitemi etkilemek için ona yazı yazdırmayın diyorsun. Sen orayı Erzurum mu sanıyorsun ki, entelektüel bir medya vasatını etkilemeye çalışıyorsun.

 

 

 

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!