‘Seçmeni değişime ikna etmeyi başardı’

‘Seçmeni değişime ikna etmeyi başardı’
10 Mayıs 2023 11:10

Pazar günü yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken, İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’tan dikkat çekici bir analiz geldi…

 

 

Finansal Times gazetesi, “Türkiye seçimleri: Erdoğan en büyük rakibiyle karşı karşıya” başlıklı haberinde, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ayrıntılı bir analiz yayımladı.

Haberde, 21 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ülkenin yönünü değiştirmeye kararlı birleşmiş bir muhalefetle sıkı bir yarışa girdiği belirtiliyor. Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yüksek yaşam maliyetleri ve Erdoğan’ın baskısının artması nedeniyle seçmeni değişime ikna etmeyi başardığına vurgu yapılıyor.

Haberde, Erdoğan’ın popülaritesindeki düşüş ve dört yıl içinde üç merkez bankası başkanının değiştirilmesi de ele alınırken, destekçilerinin onun bu sorunu tek başına çözebileceği konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Öte yandan söz konusu haberde, Kılıçdaroğlu’nun NATO üyeleri ve Avrupa ülkeleriyle ilişkileri tamir etmek istediği ve Rusya ile ekonomik ilişkileri sürdürmeye kararlı olduğuna da yer veriliyor.

Finansal Times gazetesinde ayrıca, muhalefetin zaferinin, özellikle az bir farkla olması durumunda, Erdoğan’ın demokrasiye ve 20 yıldır kontrolünde olan yargı, polis ve orduya bağlılığını test edeceği ve Erdoğan’ın bir dönem daha kazanması durumunda muhalefetin Türkiye’nin daha baskıcı bir rejime girmesinden endişe duyduğu yorumu da bulunuyor..