‘Seçimlere 7 ay kadar kala Bahçeli’nin şapkasından çıkacak yeni tavşanlar, Erdoğan’ın diken üstünde tutacak gibi’

‘Seçimlere 7 ay kadar kala Bahçeli’nin şapkasından çıkacak yeni tavşanlar, Erdoğan’ın diken üstünde tutacak gibi’
1 Kasım 2022 11:34

Gazeteci Murat Yetkin, “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözlerinin tepki çekmesi sonrası AKP Grup Başkanvekilliği görevinden “affını isteyen” Mahir Ünal’ın bu istifasının ardında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ağırlığına dikkati çekti.

 

 

“2002’den bu yana Bahçeli seçim dediğinde seçim, referandum dediğinde referandum yapılıyor, Bahçeli’nin hapisten çıksın dediği çıkıyor, kabinede kalsın dediği kalıyor ve gitsin dediği gidiyor” diyen Yetkin, “Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanlığından gidişinde Bahçeli’nin tepkisini hesaba katmamak siyasi miyopluk sayılır” yorumunu yaptı.
Yetkin devamında şunları kaydetti:

 

“Bahçeli’nin Türk siyasetinde yaşayan en başarılı taktik ustası olduğunu kabul etmek zorundayız. Yüzde 10 civarında dalgalanan oy oranını manivela gibi kullanarak neredeyse bütün stratejik konularda AK Parti iktidarının politika ve kadroları üzerinde gerek duydukça kullandığı söz sahibidir. Bunu Erdoğan’a en zor zamanlarında verdiği destek ve ona ‘Yüzde 50 + 1 oy’ sistemini kabul ettirerek kendisine ve MHP’ye mecbur bıraktırmak suretiyle sağlamıştır. Bahçeli’nin AK Parti iktidarı üzerinde tartışılmaz bir özgül ağırlığı bulunuyor. Seçimlere 7 ay kadar kala, Bahçeli’nin şapkasından çıkacak yeni tavşanlar muhalefet liderleri kadar, hatta onlardan çok Erdoğan’ın diken üstünde tutacak gibi.”

 

 

Yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.