Seçim belirsizliği kongreleri etkiledi!

Seçim belirsizliği kongreleri etkiledi!
17 Ocak 2022 08:39

Siyasi partiler mevzuatına göre tüm partiler iki yılda bir genel kurul yapmak zorunda. Bu süre partilerin yetkili organlarınca alınan kararlarla 1 yıl uzatılabiliyor.

 

 

 

AK Parti ve MHP kongrelerini 2021 yılı mart ayında yaptıkları için bir seçim baskısı taşımıyor. Ancak kongrelerini 2020 yılında yapmış olan CHP, HDP ve İYİ Parti kongre süreciyle ilgili bir değerlendirme yapmak zorunda kaldı.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre ilk olarak HDP gelecek ay yapması gereken kongreyi “1 yıl içinde yapılmak üzere” erteleme kararı aldı. HDP’nin erteleme kararında, “Kapatma davasındaki gelişmeleri izlemek ve baskın ya da erken seçimle karşı karşıya kalınması durumunda tecrübeli bir yönetimin iş başında olması” görüşü etkili oldu

 

 

CHP de beklenen erteleme kararını dün aldı. CHP’nin kararında da “erken seçim olasılığı” etkili oldu.

 

 

Eylül 2020’de kongresini yapan İYİ Parti’nin de bu yılın eylül ayı yaklaşırken kongreyi 1 yıl ertelemesi sürpriz olmayacak. Seçim kararı alınması durumunda başlatılan kongre süreçleri de otomatikman durduğu için tüm muhalefet partilerinin bugünkü kadrolarıyla seçime gitmeleri sürpriz olmayacak.