Savcılık CHP’li vekillerin telefonlarını istedi

Savcılık CHP’li vekillerin telefonlarını istedi
28 Ağustos 2018 09:38

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin parti yöneticileri ve vekillerden Adalet Yürüyüşü sırasında kullandıkları telefonların teknik incelemesinin yapılması için savcılığa teslimini talep etti…

 

 

Şevket Yaman / Milliyet

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’taki TBMM grup toplantısında, Adalet Yürüyüşü sırasında, Almanya’da üretilen bir, “casus program” üzerinden telefonlarının dinlendiğini açıklamıştı. Yapılan araştırmada, casus yazılım programının, yasa dışı olarak telefon verilerini ele geçirme, dinleme ve takip yapma amacıyla kullanıldığı tespit edilmişti. Programın, kullanıcıların www.adaleticinyuru.com adresine girmesi ve bu site üzerinden mobil bir uygulama indirilmesiyle birlikte cep telefonlarına virüs bulaştırdığı anlaşılmıştı. Sosyal medya kullanıcılarının da #AdaletYuruyusu ve #AdaletİçinYürü etiketlerine eklenen linkler üzerinden söz konusu siteye yönlendirildiği ve böylece virüs bulaşmasına imkan sağlandığı belirlenmişti. Bir ay süren yürüyüş boyunca faaliyette kaldığı belirlenen programın, kimler tarafından kullanıldığı bulunamazken, Kılıçdaroğlu dahil olmak üzere çok sayıda MYK üyesi ve milletvekilinin telefonlarının dinlendiği belirtilmişti.

 

Olayın açığa çıkmasının ardından yaklaşık 40 CHP milletvekili 18 Mayıs’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma kapsamında, suç duyurusunda bulunan eski ve mevcut milletvekillerini ifade vermeye çağırdı.

 

‘Sorumlular bulunsun’

 

Şu ana kadar çağrılan isimler arasından Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın savcılığa giderek ifade verdiği öğrenildi. Soruşturma savcısının, teknik incelemenin yapılması, telefon dinlemelerinin detaylarıyla ortaya çıkarılması için milletvekillerinden Adalet Yürüyüşü sırasında kullandıkları cep telefonlarını savcılığa teslim etmelerini istediği öğrenildi. Diğer isimlerin de önümüzdeki günlerde savcılığa gideceği, ifadelerin alınmasının ardından soruşturmanın derinleşeceği öğrenildi. Durmaz, “Soruşturmanın sonuca ulaşmasını, gerçeğin tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

http://www.milliyet.com.tr/savcilik-vekillerin-telefonlarini-siyaset-2731778/