Şanlıurfa'da protokol nevruz ateşinin üzerinden atladı

Şanlıurfa'da protokol nevruz ateşinin üzerinden atladı
21 Mart 2013 15:07

Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen nevruz etkinlikleri kapsamında Vali Celalettin Güvenç ve diğer protokol üyeleri yakılan ateşin üzerinden atladı, birbiriyle yumurta tokuşturdu.

 

 

 

Harran Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Nevruz kutlamaları Osmanbey Kampusunda yapıldı. Kampus alanında düzenlenen etkinliğe; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Başsavcı Mustafa Yalçın, bürokratlar ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

 

Öğrencilerle halay çeken protokol üyeleri, değişik renklere boyanmış yumurtaları birbiriyle tokuşturdu. Etkinliğin yapıldığı alanda daha sonra nevruz ateşi yakıldı. İlk olarak Vali Celalettin Güvenç’in atladığı nevruz ateşinden daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler sırayla atladı. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz kutlamalarını öğrencilerle birlikte yaşadıklarını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Bugün öğrencilerle birlikte Nevruzu coşkuyla ve anlamına uygun şekilde kutladık” dedi.

 

Etkinlikler, çeşitli akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı ‘Azerbaycan ve İran’da Nevruz’ konulu konferans ile son buldu.